Anvelopa Nokian Rockproof, lansată. VIDEO

nokian-tyres-anvelopaNokian Tyres anunță lansarea anvelopei Nokian Rockproof, destinată conducătorilor auto profesioniști și entuziaștilor aventurilor off-road. Anvelopa este concepută pentru utilizarea în condițiile extrem de solicitante ale terenului accidentat, fie că este vorba de cariere de piatră, teren forestier sau zone miniere, înglobând în structura sa un compus utilizat în minerit care o face rezistentă la impact imprevizibil.

Inovația este adusă de noul compus din care este realizată banda de rulare – Nokian Rockproof Hybrid, care împreună cu profilul agresiv al acesteia contribuie la maximizarea rezistenței anvelopei chiar și în condițiile dure ale off-road. Modelul Nokian Rockproof, deși destinat camioanelor ușoare, SUV-urilor și vehiculelor off-road, a fost dezvoltat în cooperare cu divizia Nokian Heavy Tyres și testat de conducători auto profesioniști în zone miniere și cariere de piatră din Europa și America de Nord.

În dezvoltarea anvelopei Nokian Rockproof, producătorul nordic de anvelope a îmbinat durabilitatea cauciucurilor destinate utilajelor și mașinilor grele cu confortul cauciucurilor pentru autovehicule.

Indicele de viteză al acestui model este Q (160 km/h), iar în Europa modelul va fi disponibil în 8 dimensiuni. Nokian Rockproof va fi disponibil pe piață la începutul anului 2017.

Precizie în manevrabilitate și durată de viață extinsă

Optimizarea susținerii blocurilor benzii de rulare se reflectă într-o manevrabilitate precisă și o mai bună stabilitate. Aceasta se realizează prin dispunerea blocurilor benzii de rulare în eșichier, din două unghiuri laterale diferite, ceea ce permite blocurile să rămână ferme, împiedicând fundul canelurilor să se deterioreze chiar și în condițiile șofatului agresiv. Ranforsarea părții superioare a flancului oferă anvelopei o mai bună protecție împotriva străpungerilor sau tăieturilor cauzate de pietre sau roci ascuțite.

La rezistența acestui nou model de anvelopă contribuie și ejectoarele de pietre, plasate pe fundul canelurilor, care împiedică pietrele ascuțite sau zimțate să rămână atașate în suprafața de rulare și să penetreze structura cauciucului. Acestea îmbunătățesc durata de viață a anvelopei și oferă corpului anvelopei protecție sporită împotriva deteriorării, în mod special pe teren accidentat.

„Șofatul off-road și uzul profesional în cele mai dure condiții impun înalta durabilitate a anvelopei și în mod particular protecție împotriva străpungerii. În astfel de condiții, cauciucurile pot avea uneori durate de viață neplăcut de scurte. Deteriorarea accidentală cauzează costuri adiționale și efort suplimentar determinat de înlocuirea anvelopelor. Anvelopa Nokian Rockproof are o rezistență la tăiere excelentă, datorită compusului benzii de rulare, dezvoltat pentru utilizarea în mine. Structura robustă a anvelopei și pereții laterali din aramid o protejează împotriva deteriorării laterale. Acest produs a fost dezvoltat pentru îmbunătățirea eficienței utilizării profesionale”, a declarat Olli Seppälä, Manager Dezvoltare de Produse la Nokian Tyres.

Aramid Sidewall – „vesta antiglonț” a cauciucului

Tehnologia Aramid Sidewall dezvoltată de Nokian Tyres oferă un nou tip de durabilitate și protecție în condiții de condus solicitante. Structura flancului anvelopei conține fibră aramid extrem de rezistentă, material utilizat și în industria aerospațială și a apărării. Fibra ranforsează flancul, făcându-l mai rezistent la impact și tăieturi care în alte condiții l-ar deteriora cu ușurință. Deteriorarea laterală necesită, de cele mai multe ori, montarea unei anvelope de rezervă.

nokian-tyres-anvelopa-2

Logo-ul Rockproof de culoare roșie, plasat pe flanc, va fi disponibil inițial pe anvelopele de 315/70R17, putând fi adăugat ulterior și pe alte dimensiuni.

Nokian Rockproof – Rezistență extremă

  • Rezistență extremă pentru uz profesional exigent
  • Precizie în manevrabilitate
  • Ejectoarele de pietre îmbunătățesc durata de viață

Principalele inovații:

Compusul din cauciuc Nokian Rockproof Hybrid. Rezistență extremă la tăiere – eficiență sporită. Noul compus utilizat în minerit – Nokian Rockproof Hybrid, este adaptat utilizării solicitante pe teren accidentat. Rezistența extremă la tăiere a anvelopei se manifestă în special pe parcursul uzului profesional în mine și cariere de piatră, dar și în timpul condusului off-road.

Ejectoare de pietre pe fundul canelurilor. Durabilitate sporită

Ejectoarele de piatră împiedică pietrelor ascuțite să rămână atașate în suprafața de rulare a anvelopei și să penetreze structura cauciucului. Acestea îmbunătățesc durata de viață a anvelopei și oferă corpului anvelopei protecție sporită împotriva deteriorării.

Un nou tip de durabilitate și protecție: tehnologia Aramid Sidewall

Fibrele de aramid fortifică peretele lateral al anvelopei și îi oferă protecție în situații solicitante. Fibra face cauciucul mai rezistent la impact și tăieturi care în alte condiții l-ar deteriora cu ușurință.

Dimensiuni disponibile în Europa: 8 dimensiuni de la LT225/75R16 la LT315/70R17

LT225/75 R 16 115/112 Q

LT245/75 R 16 120/116 Q

LT235/80 R 17 120/117 Q

LT245/70 R 17 119/116 Q

LT245/75 R 17 121/118 Q

LT265/70 R 17 121/118 Q

LT285/70 R 17 121/118 Q

LT315/70 R 17 121/118 Q (Nokian Rockproof logo)

Ce spun cei care au încercat anvelopele

Tom Brain – operator la Dyer Logging, Insula Vancouver, British Columbia, a testat noua anvelopă Nokian Rockproof. Tom lucrează zilnic în condiții extrem de dificile în site-uri de exploatare forestieră și conduce pe drumuri în cea mai mare parte pavate cu prundiș. În ultimele câteva luni, Tom și mașina sa 4×4 au realizat că Nokian Rockproof redefinește durabilitatea.

„Am parcurs aproximativ 50 000 kilometri cu acest model de cauciucuri și mai mult de jumătate au fost pe pietriș. Conducem destul de mult off-road și în trecut chiar am intrat într-un site de exploatare forestieră, având un set de cauciucuri de doar 2 săptămâni și am ieșit de acolo cu pană. În cei 50 000 kilometri parcurși cu acest model de cauciucuri probabil că a fost o singură pană, ceea ce e extraordinar. Vă asigur că Nokian Rockproof este un cauciuc cu adevărat robust.”, spune Tom.

„Cauciuc excepțional” – Tom Brain

Maestrul condițiilor extreme

Nokian Tyres este cel mai nordic producător de anvelope.

Compania promovează și facilitează șofatul în siguranță chiar și în condiții solicitante și furnizează anvelope inovatoare pentru autovehicule, camioane, utilaje și mașini grele în zone în care condițiile extreme precum zăpada, climatul de pădure și variațiile meteorologice de sezon solicită din greu performanța anvelopelor.

Despre Nokian Heavy Tyres Ltd

Nokian Heavy Tyres Ltd este parte din grupul Nokian Tyres plc. Gama de produse Nokian Heavy Tyres include anvelope pentru utilaje forestiere, anvelope speciale pentru mașini agricole și anvelope pentru utilaje folosite în locații diferite precum porturi și terminale, mine, terasamente și întreținere a drumurilor.

Despre Nokian Tyres

Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă își are rădăcinile în anul 1898, când a fost înființată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeză. Compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

În 2015, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar la finalul anului numărul angajaților a fost de 4.400. Acțiunile Nokian Tyres sunt listate la bursa Nasdaq Helsinki. Unitățile de producție se află în Finlanda și Rusia. La sediul central din Nokia, Finlanda, are loc dezvoltarea centralizată a produselor, sunt finalizate prototipurile și sunt efectuate testele. Toate produsele sunt dezvoltate conform obiectivelor de siguranță durabilă și de respectare a mediului pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Sediul central al Nokian Tyres se află în Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.

Pentru mai multe detalii despre companie, vizitați: www.nokiantyres.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.