Ciao Bucarest. Influenţe urbane italiene în Bucureşti (galerie foto)

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte. Astfel că pe data de 1 iunie a.c., la Muzeul Național de Artă al României, în Sălile Kretzulescu, a avut loc vernisajul expoziției “Ciao Bucarest.

Influenţe urbane italiene în Bucureşti”, prilejuită de sărbătorirea la 2 iunie a Zilei Naţionale a Republicii Italiene. Aceasta este rodul unui parteneriet între Ambasada Italiei la Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă al României.

Conceputul şi realizarea aparțin Ambasadei Italiei la Bucureşti care a dorit, în acest fel, să consolideze excelentele relaţii existente între ţările noastre.

La inaugurare au participat E.S. Diego Brasioli, ambasadorul Italiei în România, directorul Institutului Italian de Culturaă “Vito Grasso” din București, Ezio Peraro, membri ai ambasadei Italiei, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai instituțiilor române, alături de exponenți ai comunității antreprenoriale, sociale și culturale italiene din România.

Vernisajul s-a bucurat de un mare succes, pubicul având posibilitatea de a vedea reunite la un loc, în imagini, o serie de clădiri publice şi private, monumente, parcuri, străzi, pieţe, construcţii contemporane (de la Palatul Mogoşoaia până la noul terminal al Aeroportului Henri Coandă), alături de multe alte repere italiene care aparţin istoriei urbane a capitalei României și de a cunoaște mai bine creativitatea italiană, reflectată în arhitectura și peisajul urban al Bucureștiului, din secolul al XVIII-lea până astăzi.

Expoziția este configurată într-o galerie de imagini montate în manieră inovatoare iar publicul va putea explora în mod interactiv o machetă tridimensională a oraşului, cu ajutorul unei tablete aducând imediat pe un uriaș ecran, imaginea obiectivului de interes pentru vizitator.

O selecţie a fotografiilor a fost inclusă într-un volum care a fost lansat în timpul vernisajului, iar vizitatorii virtuali ai expoziției o pot vedea online la adresa https://www.ciaobucarest.ro/.

Expoziția “Ciao Bucarest. Influențe italiene în București” va fi deschisă până pe 15 august 2016, iar publicul va avea acces gratuit.

Evenimenul are loc sub patronajul Ministerului Bunurilor, Activităţilor Culturale şi Turismului din Italia, al Ministerului Culturii din România – Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti şi al Centrului Cultural ARCUB.

Partenerii evenimentului sunt Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, Biserica Italiană, Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT, Societatea Civilă Profesională de Avocaţi “Alexandru şi Asociaţii”, Asociaţia Istoria Artei.

Ciao Bucarest. Influenţe urbane italiene în Bucureşti

Durata: 2 iunie 2016 – 15 august 2016

Locaţia: Muzeul Naţional de Artă al României. (MB)

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie (1)

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie (1)

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie  (2)

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie 1

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie 4

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie 5

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie 6

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie 0

Ciao Bucarest, muzeul național de isorie 1

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.