Curtea de Apel Bucuresti il scapa pe Dinel Staicu de 7 ani de puscarie

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) l-a scapat, joi, pe Dinel Nutu, fost Staicu, de condamnarea celor 7 ani de inchisoare primiti in dosarul privind devalizarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Cum s-a putut asta? Simplu: instanta i-a admis contestatia in anulare. Fostul presedinte al SIF Oltenia nu va fi inca eliberat, deoarece a primit intre timp mandat de arestare preventiva in dosarul fraudarii Transgaz Medias.

Practic, prin decizia CAB s-a anulat mandatul de arestare din dosarul Judecatoriei Sectorului 4, care l-a condamnat pe Dinel Nutu la  inchisoarea cu executare, majorata la 7 ani. Magistratii au retinut autoritatea de lucru judecat a Curtii de Apel Craiova si au decis ca Dinel Nutu a mai fost judecat o data pentru aceleasi fapte.

Povestea este spectaculoasa: pedeapsa de 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate in dosarul fraudarii BIR a fost primita de Staicu, actual Nutu, pe 4 aprilie 2011. Cu fix 10 zile inainte de pronuntarea condamnarii, el si-a schimbat numele in Dinel Nutu si a fugit din tara, fiind dat in urmarire internationala.

Judecatoria Sectorului 4 a emis atunci un mandat european de arestare pe numele sau, care a fost pus in executare de Interpol. Nutu a fost depistat la 19 aprilie 2011, de politistii ungari, in localitatea Mako din Ungaria, in apropierea frontierei cu Romania, si l-au predat autoritatilor romane pe 28 aprilie 2011. Acesta a fost preluat din Vama Bors si dus in arestul IPJ Bihor, apoi transferat in arestul Politiei Capitalei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.