Daimler AG îşi consolidează afacerea în România

Producătorul german de automobile Daimler AG plănuieşte să îşi eficientizeze activităţile de vânzare şi post-vânzare pe piaţa din România prin fuziunea celor două entităţi de distribuţie locale, Mercedes-Benz România SRL şi EvoBus România SRL. După finalizarea procedurilor legale, activităţile EvoBus vor fi transferate către Mercedes-Benz România, acestea incluzând vânzarea de autobuze şi autocare noi şi second hand şi operaţiunile de retail. Toţi angajaţii actuali ai EvoBus România vor continua să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Mercedes-Benz România. În consecinţă, EvoBus România va înceta să existe ca entitate juridică distinctă.

După fuziune, activităţile se vor desfăşura într-o structură combinată, sub aceeaşi conducere. Sediul EvoBus din Bucureşti, din strada Odăii, va fi menţinut, iar echipele de vânzări şi de service vor rămâne în aceeaşi locaţie. Astfel, ne vom adresa în continuare clienţilor de autobuze şi autocare cu aceeaşi dăruire şi atenţie faţă de nevoile şi solicitările lor specifice.

„Fuziunea urmăreşte optimizarea structurii companiei noastre în România, prin eficientizarea potenţialului şi gruparea resurselor în cel mai bun mod. De asemenea, vom putea îmbunătăţi în continuare calitatea serviciilor în beneficiul clienţilor noştri, în special prin continuarea extinderii reţelei de service-uri autorizate din afara Bucureştiului, pentru autobuzele Mercedes-Benz şi Setra”, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz România.

evobus romania, mercedes, daimler

EvoBus România a fost fondată în 2006 în urma unei licitaţii importante organizată de către Regia Autonomă de Transport Bucureşti, deţinută de Guvern, pentru achiziţia de autobuze şi servicii post-vânzare.

Despre Daimler (www.daimler.com)

Daimler AG este una dintre cele mai de succes companii auto din lume. Cu diviziile Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses şi Daimler Financial Services, Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari producători de maşini premium şi unul dintre cei mai mari producători de autovehicule comerciale la nivel mondial. Daimler Financial Services asigură servicii de finanţare, leasing, managementul flotelor, asigurări şi servicii de mobilitate inovatoare.

Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler şi Carl Benz, au intrat în istorie o dată cu inventarea automobilului în anul 1886. Ca pionier al industriei de automobile, Daimler continuă să modeleze şi în prezent viitorul mobilităţii. Grupul se concentrează asupra inovării şi tehnologiilor alternative, precum şi asupra dezvoltării de automobile superioare sigure, care atrag şi fascinează clienţii.

De mulţi ani, Daimler investeşte în dezvoltarea sistemelor de propulsie alternative, având ca scop pe termen lung crearea de maşini cu emisii zero. Pe lângă autovehiculele cu propulsie hibridă, Daimler deţine cea mai mare gamă de autovehicule electrice cu emisii zero, ce funcţionează cu ajutorul bateriilor şi pilelor de combustie. Acesta este doar un exemplu despre deschiderea Daimler în a accepta provocarea de a-şi respecta responsabilităţile faţă de societate şi mediu.

Daimler comercializează produsele şi serviciile sale în aproape toate ţările lumii şi are unităţi de producţie pe cinci continente. Portofoliul său include în prezent, pe lângă cea mai valoroasă maşină premium din lume, Mercedes-Benz, brand-urile smart, Freightliner, Western Star, BharatBenz, Fuso, Setra şi Thomas Built Buses.

Compania este listată la bursele din Frankfurt şi Stuttgart (simbolul de tranzacţionare fiind DAI). În 2013, Grupul a vândut 2.35 milioane de autovehicule şi a avut 274.616 de angajaţi, înregistrând venituri de 118 miliarde de euro şi EBIT în valoare de 10.8 miliarde de euro. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.