Directorul societatii de termoficare din Mangalia, arestat pentru ca a lasat orasul in frig

Simion Adrian Nikitas, directorul societatii de termoficare din Mangalia, a fost arestat preventiv, pentru 15 zile, sub acuzatiile de abuz in serviciu si santaj, dupa ce a preluat de la Primarie sistemul termic centralizat al orasului si a lasat cetatenii toata iarna in frig.

Locuitorii Mangaliei au suferit toata iarna de frig din cauza neintelegerilor dintre Primarie si societatea de termoficare. La inceput, egentul termic li s-a furnizat dupa program, iar in ultimele zile nu au avut deloc caldura. Vina nu este a lor, ci a conflictului izbucnit intre Primarie si societatea care a preluat in administrare sistemul de termoficare.

In anul 2003, municipiul Mangalia a incheiat cu SC Rominservies Therm SA contractul de delegare a gestiunii nr. 4450/31.01.2003, prin care i-a predat in administrare intregul sistem termic al orasului. Incepand cu 27 ianuarie a.c., actionarii majoritari ai SC Rominservices Therm SA, respectiv Rominserv SRL si Rompetrol SA, au vandut pachetul de actiuni catre SC C and C Wealth Management SRL. Noii actionari au schimbat denumirea societatii din SC Rominservices Therm SA in SC Callatis Therm SA.

Problemele au aparut din cauza unor datorii, pe care Primaria sustine insa ca le-ar fi achitat, singura suma restanta fiind subventia de la bugetul de stat aferenta lunilor martie-septembrie 2011. Cu cateva zile inainte de a depune mandatul Guvernului, Emil Boc anunta ca banii reprezentand subventia la incalzire au fost transferati.

Luni, viceprimarul din Mangalia, Constantin Filimon, cerea Corpului de Control al premierului sa declanseze o ancheta la societatea de termoficare Callatis Therm, pe motiv ca aceasta refuza sa furnizeze agent termic populatiei. El anunta, totodata, ca va notifica societatea de termoficare Callatis Therm privind incetarea contractului, pe motiv ca locuitorii orasului “au stat in frig in aceasta iarna”.

Directorul SC Callatis Therm SA a fost adus, miercuri dupa-amiaza, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, unde a fost audiat de procurori, ulterior fiind retinut sub acuzatiile de abuz in serviciu si santaj. Simion Adrian Nikitas a fost prezentat apoi in fata unei instante a Judecatoriei Mangalia, cu propunere de arestare preventiva, iar in cursul noptii de miercuri spre joi magistratii au emis mandatul de arestare pentru o perioada de 15 zile. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.