ELKOTech România, cotată la bursa NASDAQ

ELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate, anunţă realizarea de către grupul ELKO a unui profit net substanțial de 21,8 milioane de dolari în anul 2015 și listarea la bursa NASDAQ (Nasdaq: NDAQ) începând din 21 martie. Valoarea nominală totală a obligaţiunilor listate este de 8 milioane de euro, fiecare obligaţiune având valoarea nominală de 1.000 de euro.

Deși condițiile de piață în regiune au fost dificile, grupul ELKO a reușit să obțină, în 2015, un nivel al vânzarilor similar cu cel al anului anterior, concomitent cu o creștere a profitului net până la 21.8 milioane de dolari. Acest rezultat poate fi considerat unul excelent, în comparație cu pierderile generate în 2014 din cauza fluctuației valutare și a turbulențelor generale din economia regiunii CSI.

Condițiile economice în regiunile cheie – țările CSI – continuă să fie nefavorabile iar sectorul IT în aceste piețe a suferit un declin substanțial. Cu toate acestea, ELKO Group a reușit să aibă un rezultat mult peste media generală a pieţei din regiune, la acest lucru adăugându-se o creștere considerabilă a operațiunilor în regiunea Europei Centrale și de Est, ceea ce a dus la realizarea unor vânzări foarte apropiate de cele înregistrate în anul precedent.

În 2015, vânzările grupului ELKO au fost de 1,252 de milioane de dolari, comparativ cu 1,292 milioane de dolari în 2014. Prin aplicarea unor politici mai stricte de management al riscului și a unui management îmbunătățit al costurilor, profitul net a crescut la 21.8 milioane de dolari. Prin comparaţie, în anul 2014, grupul a înregistrat o pierdere de 7.1 milioane de dolari.

“La începutul anului 2015 am fost prudenți și am estimat o scădere a cifrei de afaceri totale a ELKO Group cu 9% și realizarea unui profit de 10 milioane de dolari. Această estimare s-a datorat situației din regiunea CSI, regiune ce reprezintă o parte semnificativă a business-ului ELKO Group, precum și faptului că piața din regiunea CSI nu era de așteptat să arate o evoluție pozitivă. O strategie a prețurilor bine gândită și corect implementată, completată de un management solid al riscului și de creșterea înregistrată pe alte piețe ne-a condus la rezultate mult mai bune decât cele previzionate anterior. Astfel, deja la mijlocul anului, estimarea de profit actualizată era de peste 20 de milioane de dolari pentru anul 2015”, a declarat Svens Dinsdorfs, CEO ELKO Group.

Situația pe regiuni

Turbulențele din economie în regiunea CSI au dus la scăderea pieței IT cu până la 30%. Cu toate acestea, grupul ELKO şi-a redus volumul de vânzări în regiunea CSI cu doar 14%, atingând pragul de 773 de milioane de dolari.

De asemenea, din cauza slăbirii monedei euro, vânzările ELKO Group în piața statelor baltice au scăzut cu 6 milioane de dolari, ceea ce reprezintă o scădere cu 6% față de anul precedent – acelaşi procent de scădere cu cel al pieţei.

Grupul ELKO a înregistrat o creștere substanțială de 33% în regiunea Europei Centrale si de Est, unde vânzările au atins 373 de milioane de dolari.

Rezultatele din 2015 confirmă angajamentul grupului ELKO de a se concentra pe îmbunătățirea continuă a operațiunilor companiei – proceduri avansate de planificare, politici de achiziție stricte și management prudent al riscului.

”ELKOTech Romania a avut o contribuție importantă la rezultatele obținute de grupul ELKO în regiunea Europei Centrale și de Est, cifra de afaceri în România înregistrând în 2015 o creștere de 11 procente. Ne vom axa în continuare pe dezvoltarea diviziei de soluții prin creșterea competențelor și prin completarea portofoliului de produse și de soluții; vom întări poziția companiei în zona serviciilor specializate pentru parteneri în construirea de soluții adresate clientului final, toate acestea în paralel cu eficientizarea proceselor și a operațiunilor companiei.”, a declarat Gabriela Gheorghe, director general ELKOTech Romania.

În 2016, grupul ELKO, prin divizia de business recent înființată ELKO Solutions, va continua să-și consolideze expertiza și poziția sa în domeniul soluțiilor, oferind suport în achiziția și implementarea diferitelor soluții tehnologice, în paralel cu menținerea extinderii portofoliului de produse.

În pofida condițiilor de piață din regiunea CSI, conducerea grupului ELKO consideră că dezvoltarea continuă a business-ului de soluții, precum și creșterea în celelalte piețe vor permite, în 2016, atingerea unor cifre de vânzări şi profit net asemănătoare cu cele din anul 2015. 

Despre ELKOTech Romania şi Grupul ELKO

ELKOTech Romania este specializată în distribuția unei game largi de echipamente IT și soluții integrate: soluţii mobile, componente, soluţii de infrastructură IT şi de stocare, soluţii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Din portofoliul de produse fac parte branduri de top din industrie, precum: Acer, ACTi, Allied Telesis, AMP Netconnect, ATEN, APC by Schneider Electric, Asus, Axis Communications, Belkin, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, Genius, Getac, Gigabyte, HGST, Hikvision, Intel, Kingston, Lenovo, Linksys,  Microsoft, Milestone, Micron Technology, Moxa, Mustek, Optoma, QNAP, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital.

ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează şi revând soluţii IT, sisteme de comunicaţii şi supraveghere video), adresând toate canalele de distribuţie IT & Telecom.

ELKOTech Romania este membră a Grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluţii şi servicii IT din Europa de Est, cu o expansiune activă în zona Asiei Centrale. Cele două mari direcţii de dezvoltare sunt reprezentate de expertiza într-o varietate de soluţii şi servicii şi distribuţia de produse IT şi electronice în regiunea statelor baltice, Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală şi statele membre CSI. Cu peste 700 de angajaţi, ELKO este prezent în 10 ţări: Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, România, Slovenia, Slovacia, Kazahstan şi Cehia. ELKO reprezintă mai mult de 120 de producători IT de renume mondial şi distribuie peste 20.000 de articole către o reţea de parteneri ce cuprinde aproximativ 6.500 de companii revânzătoare. Compania este deţinută de mai multe entităţi şi de fondul de investiţii Amber Trust.

Informaţii suplimentare, la www.elko.ro, www.elkogroup.com și www.solutions.elkogroup.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.