Exportul de electricitate poate fi limitat sau sistat

Transelectrica poate limita sau sista temporar, in situatii critice, livrarile de energie electrica la export, si sa reduca unor operatori economici consumul de electricitate, dup ace guvernul a aprobat o hotarare in acest sens, in sedinta de marti.

Astfel de masuri vor fi luate insa numai in cazuri exceptionale, in perioada 16 februarie-15 martie 2012.

Primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu a insistat ca nu exista nicio problema cu furnizarea energiei electrice pentru consumatorii casnici si industriali, iar masura luata este una de ordin preventiv. ”Este o decizie pe care am luat-o in baza informarilor tehnice, pentru a putea pastra buna alimentare a consumatorilor, in primul rand a celor individuali, apoi a celor industriali si, intr-o etapa ulterioara, de importanta, a exporturilor noastre de energie electrica. Aceasta hotarare de guvern este cadrul legislativ de care avem nevoie in acest moment (…) si este, din punctul nostru de vedere, necesara, prin caracterul ei asigurator”, a declarat premierul.

Potrivit actului normativ adoptat astazi, in masura in care situatia ar impune, o prima etapa o reprezinta limitarea exportului de energie electrica, dupa care, daca va fi necesar, marii consumatori ar urma sa-si diminueze cererea de energie electrica. Decizia Guvernului are in vedere o cat mai buna alimentare cu energie electrica a consumatorilor individuali. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.