Festivalul Icon Arts a luat startul la Biertan

Haewoon Kim și Jun Hwa Jang au deschis seria concertelor din cadrul Festivalului Icon Arts cu un recital de chitară magnific prezentat în Biserica de la Biertan. Este primul eveniment special din cadrul Festivalului care va avea loc în Sibiu și în împrejurimi în perioada  24 iulie şi 3 august, anunţă organizatorii, într-un comunicat remis redacţiei.

Timp de zece zile, 150 de artişti din Ungaria, Germania, Coreea de Sud şi Liban, alături de câţiva din cei mai apreciaţi muzicieni români, dar şi unii din cei mai promiţători tineri artişti vor lucra împreună și vor prezenta rezultatul muncii lor publicului sibian.

”Proiectul ICon Arts este un loc unde artiști din toată lumea lucrează împreună și se prezintă publicului într-o atmosferă relaxată, dar cu ținută impecabilă. Aici s-au întâlnit orchestre, coregrafi și actori, fotografi, compozitori și soliști excepționali care fac spectacole cu casa închisă în orice colț al lumii. Tot de aici au pornit generații noi de interpreți, ansambluri sau chiar manageri care vor duce mai departe experiențe și povești ale unor îndrumători memorabili. Străini sau ”de-ai casei”, turiști sau spectatori fideli, anul acesta le-am pregătit tuturor câte o frântură de program în care să se regăsească și de care să se bucure – pentru că asta ne-am dorit, în fond, când am lansat conceptul ”ICon Arts Celebrates!”, declară Sebastian Gheorghiu, director de proiect și manager al Agenției  Exces Music.

Următorul concert este programat astăzi, de la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu. Reinbert Evers (chitara, Germania), Sung Jin Kim (chitara, Coreea de Sud) și Teodora Circiumaru (clavecin, România) vor purta publicul într-o călătorie surprinzătoare de la Bach la Henze.

Programul complet al festivalului, la www.iconarts.ro

Costul biletelor variază între 10 și 15 lei, iar pentru cei care doresc să se bucure de tot pachetul sunt disponibile și abonamente, la prețul de 50 de lei.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa prin rețeaua Eventim, în librăriile Humanitas, ca și în magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone.

Academia de vară “ICon Arts”

Ca și până acum, în paralel cu Festivalul se derulează cursurile Academiei de vară ”ICon Arts”, unde vor participa artiști și studenți din Europa, Orientul Mijlociu, China, Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii.

Totodată, programul ”Compozitor în rezidență”, ajuns la cea de a doua ediție, continuă cu trei tineri creatori din China, SUA și Marea Britanie, selectați prin concurs pentru a lucra, timp de 1 săptămână, în atelierul Ansamblului ”ICon Arts”, dirijat de Gabriel Bebeșelea.

Piesele finalizate aici vor putea fi ascultate, în primă audiție, în concertul din Festival, în 30 iulie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.