Fotoreportaj. Caniculă şi tone de praf – episodul II. Stadiul lucrărilor la autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 3

Relatam în fotoreportajul de ieri despre avansul  lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva. Astăzi voi prezenta câteva aspecte de pe lotul 3, mult avansat în cele două luni de vară care au trecut.

Lotul 3 începe odată cu intrarea în judeţul Hunedoara, la km 56-57. Ne întâmpină un sector de viitoare autostradă impresionantă, generată de lucrări de săpătură la o adâncime spectaculoasă.

În  acest sector Coşeviţa-Holdea, autostrada va subtraversa DN 68A, cota fiind dată şi de unghiul rampei pe sectorul Ohaba-Holdea, unde autostrada va urca din valea Lapugiu sub nivelul DN 68A actual – rampă ce reprezintă, în special pe timp de iarnă, o provocare extremă pentru TIR-urile care aleg aceasta rută.

De pe dealul Ohabei ne întâmpină o panoramă spectaculoasă a şantierului, datorată volumului mare de săpătură, umplutură în caseta autostrăzii, dar şi de lucrările de artă aflate în faze diferite de execuţie, în general aproape de finalizare.

Am parcurs pentru prima dată sectorul de şantier de la overpasul Lapugiu spre zona Teiu, dar şi mai departe spre şantierul viitorului pod peste Mureş, la km 69,105, peste noul pod provizoriu, şi mai departe spre sectorul Gurasada, unde am intrat pe DN7, una dintre cele mai circulate şi periculoase artere rutiere din România.

Am remarcat pe tot traseul lucrări aproape de final la fundaţia autostrăzii. Pe şantierul viitorului pod peste Mureş sunt gata o serie de pile şi cele 4 culei din beton armat. Constructorii efectuau acum lucrări de betonare pe malul drept al Mureşului.

Lungimea totală a lotului 3 al tronsonului Lugoj-Deva din A1 va fi de 21,14 km – de la km 56,220 până la km 77,361, la viitorul nod rutier Ilia. Valoarea totală a lucrării, din fişa de proiect, este de 131,6 milioane de euro, la un indice mediu de pret de 6,23 milioane de euro/km.

Marius Popovici

autostrada, lucrări, şantier+Marius Popovici

Şantierul viitorului pod peste Mureş, km 69,100

lucrari, autostrada, santier-Marius Popovici

Traseul autostrăzii, km 65,500

autostrada, santier, lucrari-Marius Popovici

Lucrări de săpătură la km 58, viitoare subtraversare a actualului DN 68A

autostrada, santier, lucrari-Marius Popovici

Lucrări de săpătură, zona Holdea, km 57,00

autostrada, santier, lucrari-Marius Popovici

Vedere panoramică de pe dealul Ohabei, km 61,00

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.