Înscrieri la turneul de volei pe plajă Sibiu Sands

Sibiu Sands, primul turneu de beach volley organizat vreodată  în centrul istoric al unui oraș din România, revine pentru a doua oară, consecutiv, în Piaţa Mică, în perioada 24-27 iulie, înscrierile având loc până în 21 iulie. După succesul primei ediţii, organizatorii au decis ca anul acesta să fie creată şi o categorie pentru fete: Open Feminin. În plus, competiţia a fost inclusă de Federația Română de Volei în calendarul competițional național.

Cea de-a doua ediţie a Sibiu Sands va aduce cei mai buni voleibalişti din România, în Piaţa Mică, în perioada 24-27 iulie. Competiţia a fost acreditată anul acesta de Federația Română de Volei şi a fost inclusă în calendarul competițional național.

Datorită succesului primei ediţii, în 2014 a fost creată o categorie specială de Open Feminin, la care vor participa şi jucătoare din lotul naţional.

„Ediția din acest an Sibiu Sands o să primească o nouă categorie, cea de Open Feminin. O să vedem un spectacol deosebit și din partea fetelor reprezentative ale lotului național de volei. Și la categoria masculin înregistrăm o evoluție foarte bună. Anul trecut am avut primele trei echipe din țară, campionii naționali și balcanici din ultimii șase sau șapte ani. Lor le-a plăcut foarte mult evenimentul, condițiile de organizare și orașul și, prin prisma acestui fapt, celelalte echipe din țară au aflat repede de acest lucru iar anul acesta o să avem 12 sau 16 echipe înscrise”, a declarat Andrei Dinu, organizator al evenimentului.

volei dragos dumitru 1

Potrivit organizatorilor, sunt aşteptate să participe, în total, 35 de echipe din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanța, București și Arad, Sibiu Sands fiind o competiție deschisă atât sportivilor profesioniști, cât și celor amatori.

Înscrierile au început în 7 iulie, online, şi se vor încheia în 21 iulie. Faţă de anul trecut, turneul va fi mult mai de amploare anul acesta, desfăşurându-se pe parcursul a 4 zile. Joi sunt invitaţi să participe cei pentru care voleiul este un hobby, în cadrul categoriei de Mixt Amatori. Iar de vineri, 25 iulie, până duminică, 27 iulie, sunt programate categoriile de Open Feminin și Masculin.

dragos dumitru

Competiția se va desfășura pe un teren amenajat de la zero în Piața Mică, pentru care vor fi folosiţi 230  mc de nisip, 4 mc de lemn şi 3 utilaje de mare tonaj.

Nocturnă

Trei zile vor fi necesare pentru amenajarea terenului,  conform specificațiilor Federației Internaționale de Volei şi standardelor olimpice, astfel încât jucătorii prezenți la Sibiu să beneficieze de cele mai bune condiții de joc, inclusiv instalaţie de nocturnă. Spectatorii vor avea lo dispoziţie o tribună de 400 de locuri.

La ediţia din 2013 au participat 18 echipe profesioniste și de amatori din Sibiu, Oradea, Cluj, Craiova, Constanța și Arad, împărțite pe două categorii, Mixt şi Open, concursul fiind urmărit de peste 4.000 de spectatori. Cele mai bune patru echipe din țară, printre care și medaliații cu aur și argint din Campionatul Național de Volei pe Plajă, au jucat meciuri-spectacol, o parte din ele pe nocturnă.

Turneul, organizat de Asociaţia Eco Sport Team, este inclus pentru al doilea an consecutiv pe Agenda Sportivă a Municipiului Sibiu, fiind al cincelea ca notorietate după Raliul Sibiului, Red Bull Romaniacs, Turul Ciclist al Sibiului și Sibiu Streetball.

Competiția este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria Municipiului Sibiu, fiind realizată cu sprijinul Federației Române de Volei, Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sibiu și SC DPC SA.

Sponsor principal: UNIMAT – materiale de construcții. Parteneri de eveniment: Metropolis și Ciuc Radler. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.