LINKSYS actualizează aplicaţia pentru smartphone LINKSYS SMART WI-FI

linksyssmartwifi_dashboardELKOTech Romania, companie membră a grupului ELKO, specializată în distribuţia unei game largi de echipamente IT şi soluţii integrate, anunţă lansarea de către Linksys® a unei noi versiuni a Linksys Smart Wi-Fi.

Aplicaţia dedicată smartphone-urilor bazate pe iOS şi Android integrează acum caracteristici de ultimă generaţie şi dispune de o nouă interfaţă, mai intuitivă şi mai performantă.

Cu ajutorul Linksys Smart Wi-Fi, utilizatorii pot monitoriza, gestiona şi controla reţeaua wireless de acasă, de oriunde, oricând.

Caracteristici noi:

 Interfaţă de utilizator modernizată;

  • Un nou mod de organizare şi accesare a funcţiilor;
  • Notificare automată atunci când router-ul este offline – caracteristică prezentă iniţial doar pe router-ul EA9500;
  • Partajare rapidă a datelor de acces în reţeaua guest;
  • Suport pentru 50 de utilizatori guest;
  • Prioritizare lăţime de bandă pentru dispozitivele selectate;
  • Control parental ce permite blocarea anumitor site-uri sau a accesului la Internet, pe anumite dispozitive sau între anumite intervale orare;
  • O paletă mai largă de simboluri pentru diversele tipuri de dispozitive client;
  • Vizualizare rapidă a spaţiului de stocare aflat pe unitatea externă.

“Linksys a fost prima companie care a lansat pe piaţă o aplicaţie pentru gestionarea şi monitorizarea reţelei de acasă. Principala deosebire dintre un router bun şi unul excelent este dată de software. Aplicaţia Linskys Smart Wi-Fi oferă un management complet al reţelei de acasă”, a declarat Dan Albertson, Linksys Senior Product Manager.

Interfaţă nouă, caracteristici de ultimă generaţie

Aplicaţia a fost redesenată complet. Acum, ea oferă atât funcţii simple precum găsirea şi partajarea credenţialelor de reţea cu până la 50 de utilizatori guest, cât şi funcţii complexe precum prioritizarea lăţimii de bandă. Această ultimă caracteristică permite utilizatorilor să desemneze trei dispozitive principale pentru trafic wireless prioritizat. Procesul de setare se realizează rapid şi nu întrerupe conexiunea celorlalte echipamente conectate la reţea. Aplicaţia afişează şi spaţiul de stocare folosit, şi cel liber al unităţii externe conectate la router.

Control Parental

Controlul parental este una dintre cele mai folosite funcţionalităţi ale aplicaţiei Linksys Smart Wi-Fi. Aceasta permite părinţilor să oprească anumite dispozitive Wi-Fi, chiar şi de la distanţă. De asemenea, prin intermediul aplicaţiei părinţii pot bloca accesarea anumitor website-uri sau stabili intervale orare în care anumite dispozitive se pot conecta la reţea*. Caracteristicile de control parental asigură părinţii că cei mici folosesc Internetul într-un mod controlat.

Notificări şi monitorizare

În general, reţelele de acasă sunt dinamice. Pentru ca utilizatorii să fie în permanenţă la curent cu starea de funcţionare, aplicaţia poate transmite în timp real notificări. Astfel, aplicaţia poate detecta dacă router-ul pierde conexiunea la Internet şi poate trimite notificări pe dispozitivul mobil al administratorului reţelei. Această caracteristică permite utilizatorilor să fie mereu la curent cu starea reţelei şi să poată să reducă astfel timpul de soluţionare a problemelor tehnice, mai ales dacă la reţea sunt conectate echipamente wireless critice, precum uşi de acces, camere IP sau termostate inteligente.

Alte caracteristici

Interfaţa principală oferă utilizatorilor o imagine generală a stării reţelei, oferind informaţii precum: starea conexiunii la Internet, numărul de echipamente conectate, parola wireless şi opţiuni de resetare sau de partajare a acesteia.

* Funcţionalitatea urmează să fie disponibilă prin intermediul unui update ce va fi lansat în lunile următoare.

Despre Linksys

Linksys este una dintre companiile pionier în materie de conectivitate wireless. Încă din 1988, compania a dezvoltat produse şi tehnologii wireless ce permit oamenilor să aibă un stil de viaţă conectat. Linksys este parte a Belkin International. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.linksys.com.

Despre ELKOTech Romania și grupul ELKO

ELKOTech Romania este specializată în distribuţia unei game largi de echipamente IT şi soluţii integrate: soluţii mobile, componente, soluţii de infrastructură IT şi de stocare, soluţii de supraveghere video, echipamente industriale, software, periferice. Din portofoliul de produse fac parte branduri de top din industrie, precum: Acer, ACTi, Allied Telesis, AMP Netconnect, ATEN, APC by Schneider Electric, Asus, Axis Communications, Belkin, Bitdefender, Dell, D-Link, Fujitsu, Genius, Getac, Gigabyte, HGST, Hikvision, Intel, Kingston, Lenovo, Linksys, Microsoft, Milestone, Micron Technology, Moxa, Mustek, Optoma, QNAP, Seagate, Supermicro, Tecnoware, Western Digital.

ELKOTech Romania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează şi revând soluţii IT, sisteme de comunicaţii şi supraveghere video), adresând toate canalele de distribuţie IT & Telecom.

ELKOTech Romania este membră a grupului ELKO (ELKO Grupa AS), unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluţii şi servicii IT din Europa de Est, cu o expansiune activă în zona Asiei Centrale.

Cele două mari direcţii de dezvoltare sunt reprezentate de expertiza într-o varietate de soluţii şi servicii şi distribuţia de produse IT şi electronice în regiunea statelor baltice, Europa Centrală şi de Est, Asia Centrală şi statele membre CSI.

Cu peste 700 de angajaţi, ELKO este prezent în 10 ţări: Letonia, Estonia, Lituania, Rusia, Ucraina, România, Slovenia, Slovacia, Kazahstan şi Cehia. ELKO reprezintă mai mult de 120 de producători IT de renume mondial şi distribuie peste 20.000 de articole către o reţea de parteneri ce cuprinde aproximativ 6.500 de companii revânzătoare.

Compania este deţinută de mai multe entităţi şi de fondul de investiţii Amber Trust. Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să accesaţi www.elko.ro, www.elkogroup.com și www.solutions.elkogroup.com

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.