Metrorex a devenit furnizor de energie electrica

Agentia Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a acordat licenta de furnizare energie electrica Regiei Metrorex, care va putea de acum incolo sasi cumpere singura energia de pe piata.

Astfel, Metrorex va putea, intr-o prima faza, sa cumpere energie de OPCOM, operatorul pietei de energie electrica, dar sa si vanda energie unor societati cu profil asemanator, precum RATB sau CFR. Metrorex ar putea achizitiona energie si vinde catre CFR fiind stiuta situatia caii ferate, acolo unde penalitatile pentru plata facturilor la energie au provocat pierderi majore, penalitatile fiind de circa 900 milioane lei pentru companiile feroviare.

Conform ANRE, pe piata de energie activau, in octombrie anul trecut, 88 de operatori economici, a caror activitate principala o constituie furnizarea de energie electrica. Dintre acestia, 40 sunt furnizori care isi desfasoara activitatea doar pe piata en-gros de energie (PAN) si 48 furnizori care au activitate si pe piata en-detail (PAM), inclusiv cei 7 furnizori impliciti care actioneaza atat pe segmentul reglementat, cat si pe segmentul concurential al pietei en-detail. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.