MT: Oficiali CE, la ședința Delegației interministeriale pentru siguranța rutieră

Iulian Matache, ministrul Transporturilor, a participat astăzi la ședința Delegației permanente interministeriale pentru siguranța rutieră, la care au fost invitați oficiali ai Comisiei Europene, experți internaționali în siguranța rutieră și reprezentanți ai ministerelor membre ale Delegației.

“Agenda întâlnirii cuprinde discuții care vizează identificarea și evaluarea zonelor unde ar trebui să ne concentrăm atenția pentru atingerea obiectivului asumat, acela de a reduce numărul de victime cauzate de accidentele rutiere”, informează un comunicat remis redacţiei de către MT.

Statisticile în Europa descriu o situație alarmantă în ce privește evenimentele negative pe siguranța circulației din țara noastră.

„Cu acest prilej vreau să-i mulțumesc în mod special doamnei Comisar European pentru Transport Violeta Bulc, Comisiei Europene și experților internaționali în siguranța rutieră, pentru dorința și efortul de a ne sprijini pentru a depăși condiția de Stat Membru al Uniunii Europene cu performațe mai puțin mulțumitoare în domeniul siguranței rutiere”, a declarat Ministrul Transporturilor.

matache

“Mi-ar fi plăcut ca acest eveniment să aibă ca scop sărbătorirea intrării țării noastre în rândul statelor cu bune performațe în acest domeniu, însă, cu toate că au fost și sunt în continuare depuse eforturi din partea autorităților române pentru reducerea numărului de decese cauzate de accidente rutiere, privitor la indicatorul numărului de accidente la  1 milion de locuitori, suntem încă sub media Uniunii Europene”, a adăugat el.

“Nu ne așteptăm ca lucrurile să evolueze de la sine, nu așteptăm ca numărul de victime înregistrate anual să scadă fără intervenția cuiva, dar consider ca autoritățile române trebuie sa își asume faptul că au un rol determinant pentru diminuarea numărului de accidente înregistrate statistic. Pentru aceasta le mulțumesc tuturor celor care, prin acțiunile lor, contribuie la creșterea nivelului siguranței rutiere”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

matache siguranta rutiera

Szabolcs Schmidt, șeful Unității de Siguranță Rutieră a Comisiei Europene, a subliniat eforturile făcute de România în prinţa siguranței rutiere:

„Să nu uităm de unde a pornit România și să recunoaștem că din 2007, dupa accederea țării dumneavoastră la Uniunea Europeană, această țară a înregistrat un progres enorm în această privință. Romania nu porneste de la zero în domeniul siguranței rutiere și ceea ce trebuie să facem e să ne asigurăm că putem să accelerăm această evoluție”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.