Neaga a găsit părăsite șantierele de pe DN 76 Deva-Oradea

Narcis Neaga, director general al CNADNR SA, a făcut astăzi o vizită neanunțată pe șantierele de pe DN 76, Deva – Oradea şi nu mare i-a fost mirarea că le-a găsit părăsite.

„Pe primele două tronsoane pe care lucrează firmele Selina și Porr am întâlnit doar 8 muncitori. Pe tronsonul următor gestionat de Viales n-am întâlnit niciun muncitor, iar pe cel de-al patrulea unde lucrează cei de la Construct Mod am numărat 18 prezențe fizice, dar nu lucra nimeni. L-am căutat pe Inginerul reprezentant al DRDP Timișoara, nici urmă”, se plânge şeful CNADNR într-un comunicat remis redacţiei.

“L-am sunat pe directorul regional și i-am dat dispoziție ca de luni, împreună cu cei responsabili pentru lucrările de pe DN 76 să fie pe șantiere pentru supravegherea lucrărilor. La fel și cei de la Unitatea de Implementare de la sediul central. Luni i-am convocat în ședință pe toți factorii responsabili de acest proiect. I-am avertizat în nenumărate rânduri că lucrurile nu merg, acum urmează sancțiuni”, ameninţă el.

Neaga mai spune că pe tronsonul gestionat de AZVI “se lucrează, dar nu la capacitate maximă, iar pentru ultimul tronson, cel gestionat de SCT, căruia i s-a reziliat contractul, în următoarele zile se va relicita pentru continuarea lucrărilor la partea carosabilă”.

“Săptămâna viitoare voi avea o ședință cu toți constructorii de pe DN 76, care vor fi avertizați că în cazul în care lucrurile nu intră pe un făgaș normal va urma rezilierea contractelor. În ritmul actual, lucrările pe DN 76 nu vor fi finalizate nici în 2017. Și atunci, dacă noi vom pierde bani europeni din cauza nefinalizării acestui proiect de către constructori, sa-și piardă și ei dreptul de a mai lucra în România”, afirmă el.

“Știu că toată lumea dă vina pe noi, cei de la CNADNR, dar este inadmisibil ca de acum o lună, cand am vizitat șantierele și când constructorii s-au angajat să lucreze la capacitate maximă, acum să constat că am rămas la același stadiu. Ca și la Lotul 3 de pe Orăștie – Sibiu și aici lansez un advertisment public constructorilor care nu-și respectă angajamentele”, încheie Narcis Neaga.

Şeful CNADNR a găsit şantierul gol şi pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.