Noi modele Mercedes-Benz, GLA şi noua Clasă C, disponibile din 15 martie în showroom-urile din România

Lansate oficial pe plan internaţional la finalul anului 2013, noile modele Mercedes-Benz – GLA şi noua Clasă C – sunt disponibile în showroom-urile din România, începând cu data de 15 martie 2014. Cele două modele Mercedes-Benz setează noi standarde în segmentele din care fac parte, prin calităţile intrinseci şi beneficiile aduse experienţei condusului. Astfel, noul Mercedes-Benz GLA reinterpretează, prin design-ul progresiv, modelul ideal al unui SUV compact, în timp ce noua Clasă C este caracterizată de inovaţii tehnice şi detalii de interior ce subliniază confortul revigorant şi sportivitatea rafinată a limuzinei, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea producătorului.

Noua Clasă C dispune de dotări tehnice inovatoare, fiind un model de referinţă pentru segmentul său. Cu un design aerodinamic şi un interior ultra-luxos, este un simbol al confortului, rafinamentului şi eleganţei.

Totodată, dispune pe lista de opţionale de două sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED. Modelul este dotat cu un touchpad inovator (ce permite interacţiunea extrem de facilă cu sistemul multimedia, precum şi introducerea de caractere “scrise” cu mâna pe suprafaţa de comandă) şi cu sistemul head-up display (ce afişează informaţiile importante în câmpul vizual al soferului, păstrând atenţia acestuia în direcţia de mers).

Mercedes-Benz Clasa C - C 300 BlueTEC HYBRID, Exclusive Line - interior

Scopul declarat al mărcii Mercedes-Benz este atingerea celui mai înalt standard de siguranţă pentru întreaga gamă. În această idee, noua Clasă C este echipată cu aproape toate sistemele de asistenţă care au fost lansate în premieră mondială pe Clasa S şi Clasa E.

Mercedes-Benz GLA Edition 1 - 2Sistemele de asistenţă pentru şofer asigură atât sporirea confortului, cât şi a siguranţei (printre aceste sisteme, se numără, în echiparea standard, Attention Assist, Collision Prevention Assist iar opţional Distronic Plus cu Steering Assist, Brake Assist Plus, Active Lane Keeping Assist), sisteme ce permit rularea în mod parţial autonom.

Performanţa noii Clase C este asigurată de motorizări puternice şi eficiente pe benzină şi diesel, toate oferind standard funcţia ECO start/stop. Trei motorizări sunt disponibile pentru noua Clasă C la momentul lansării pe piaţă – un diesel sub indicativul C 220 BlueTEC şi două motoare pe benzină, C 180 şi C 200. În plus, toate motorizările sunt conform normelor de emisii poluante Euro 6. Mai mult, toate propulsoarele sunt cu până la 20 de procente mai economice decât cele ale modelului precedent.

Mercedes-Benz GLA 220 4MATIC - 1La fel ca în cazul Claselor S sau E, Mercedes-Benz va oferi, începând cu septembrie 2014, o versiune hibridă pentru noua Clasă C, cu un sistem de propulsie format dintr-un motor diesel combinat cu un motor electric.

Mercedes-Benz new Clasa C - C 250 BlueTEC, AvantgardePreţurile pentru noua Clasă C încep de la 27.500 euro fără TVA (34.100 euro cu TVA inclus), pentru modelul C 180.

Modelul GLA este al patrulea model compact de nouă generaţie Mercedes-Benz, fiind primul SUV al mărcii disponibil opţional cu noua generaţie a sistemului de tracţiune integrală permanentă 4MATIC cu distribuţie variabilă a cuplului motor.

Mercedes-Benz GLA este echipat cu sistemul de detectare a oboselii ATTENTION ASSIST şi cu cel de prevenire a coliziunilor din faţă, COLLISION PREVENTION ASSIST. Acesta funcţionează pe bază de radar, include funcţia de asistare la frânare Brake Assist, devenind activ de la viteze de doar 7 km/h.

Mercedes-Benz GLA 220 4MATIC - 2

Noul GLA subliniază aspiraţia Mercedes-Benz de a deveni lider în materie de performanţă în segmentul SUV compact premium. Cele două variante diesel disponibile pentru noul GLA excelează datorită valorilor foarte bune de cuplu, dar şi datorită eficienţei: GLA 200 CDI  dispune de 100 kW (136 CP), are o cilindree de 2.2 litri şi un cuplu motor maxim de 300 Nm, în timp ce GLA 220 CDI are o cilindree de 2.2 litri, oferă o putere maximă de 125 kW (170 CP) şi un cuplu motor maxim de 350 Nm.

Noul GLA poate fi personalizat până în cele mai mici detalii datorită liniilor de echipare  “Style”, “Urban” şi “AMG Line”, dar şi cu ajutorul pachetelor “Night” şi “Exclusive”. O listă complexă de dotări opţionale este, de asemenea, disponibilă pentru procesul de configurare.

Preţurile modelului GLA încep de la 24.625 euro fără TVA (30.535 euro cu TVA inclus), pentru modelul GLA 200. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.