Prevenirea accidentelor din staţiile de metrou este acum posibilă

metrouPrevenirea accidentelor din staţiile de metrou pot fi prevenite. Căderea accidentală de pe peron înainte de sosirea trenului în staţie este, probabil, unul dintre scenariile ce conduc aproape inevitabil la tragedie.

Aceste căderi pot fi cauzate de starea de sănătate a călătorilor, împingerile accidentale ce apar în staţiile aglomerate sau altercaţiile posibile.

Optex a dezvoltat o soluţie ce permite monitorizarea atentă a tuturor persoanelor ce se află pe peron. Iar, în cazul în care o persoană cade între linii, sistemul trimite în mod automat o alarmă de oprire către garnitura de metrou. O astfel de soluţie care are la bază senzorul RLS-3060 a fost deja implementată în Marea Britanie dovedindu-se deja eficientă.

Tehnologia laser a senzorilor Optex permite ca aceştia să poată funcţiona optim indiferent de condiţiile de iluminare. Senzorii pot fi setaţi pentru a ignora garniturile de metrou ce se află în deplasare şi să activeze sistemul de protecţie doar atunci când o persoană este detectată într-o arie predefinită.

Sistemul asigură atât creşterea nivelului de securitate al pasagerilor, dar poate fi folosit şi pentru a reduce acţiunile de vandalism sau actele de violenţă. Sistemul Optex poate opri automat garniturile de metrou sau poate înştiinţa agenţii de securitate atunci când o persoană se află într-o zonă restricţionată sau dacă un obiect este localizat în acea zonă. Sistemul este flexibil şi poate fi configurat pentru a acoperi diferite scenarii, putându-se seta inclusiv mărimea minimă a obiectelor ce trebuie detectate. Senzorul OPTEX RLS-3060 are o rază de acoperire de 30 de metri.

metrou-1

OPTEX Co., Ltd (https://www.optex-europe.comeste lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial. Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV.

De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.