Proprietarii de rulote să își pregătească anvelopele înainte de a pleca în vacanță

rulotaCum vara este în toi și previziunile despre o vară lungă și fierbinte încep să apară, Bridgestone sfătuiește proprietarilor de rulote să efectueze câteva verificări simple de siguranță a anvelopelor, multe vehicule fiind readuse pe șosele după o perioadă lungă de staționare.

Cel mai mare producător de anvelope din lume oferă câteva sfaturi simple, întrucât se așteaptă ca mii de rulote să apară din nou pe drumuri, multe dintre ele nefiind folosite pe timpul iernii.

Rulotele și remorcile cort ar trebuie verificate cu atenție înainte de reutilizarea din lunile de vară, mai ales în săptămânile care urmează.

Producătorul de anvelope recomandă insistent că anvelopele rulotelor trebuie înlocuite după 10 ani, indiferent de aspectul observat cu ochiul liber, pentru că sunt expuse la condiții variate, ca efectul razelor solare și al lipsei de umiditate.

Directorul de dezvoltare al Bridgestone, Stuart Jackson și director al TyreSafe a spus că șoferii ar trebui să se uite după orice semn de deteriorare a anvelopelor ca fisurarea flancului sau deformarea carcasei.

A mai adăugat faptul că pneurile se pot aplatiza când rulota este mutată doar de câteva ori pe an, din cauza greutății vehiculului.

Anvelopele rulotelor și remorcilor trebuie umflate corect, câteva sfaturi simple despre umflarea roților sunt disponibile pe www.tyresafe.org, în secțiunea ‘Check your pressures’ (verifică presiunea). O animație care ghidează șoferii de rulote prin toate metodele esențiale de întreținere a anvelopelor sunt, de asemenea, disponibile pe site-ul TyreSafe.

Indiferent de tipul de anvelope cu care sunt dotate rulotele, este esențial pentru singuranța și stabilitatea vehiculului ca toate roțile să fie corect echilibrate, în funcție de sarcină. Anvelopele care rulează sub nivelul de presiune recomandat pe perioade lungi de timp sunt predispuse să se deterioreze mai rapid, fapt ce poate duce la o dezumflare bruscă și rapidă și pierderea controlului. Resturile rămase pe carosabil după o pană pot fi periculoase pentru alți șoferi.”

Având anvelopele corect umflate se asigură o rată de uzură uniformă care conduce la o viață mai lungă a cauciucurilor. Presiunea ar trebui verificată și ajustată înainte de orice călătorie, când anvelopele sunt reci – nu în timpul sau după deplasare, pentru că atunci va fi mai ridicată. Nu reduceți niciodată presiunea când roțile sunt calde, pentru că poate fi prea scăzută sau prea ridicată când se vor răci.

După verificarea presiunii, asigrați-vă că supapele nu se golesc și capacul este fixat. Presiunea corectă pentru mașina dumneavoastră poate fi găsită în manualul utilizatorului și uneori pe ușa șoferului sau pe capacul rezervorului de combustibil.

Pentru mai multe informații despre presiunea adecvată a anvelopelor pentru rulote, vizitați https://www.tyresafe.org/tyre-safety

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.