PSD renunţă la pomenile cu mici şi bere de 1 Mai şi plantează copaci. Mazăre încalcă regula

Pesediştii au renunţat la pomenile cu mici şi bere organizate de 1 Mai, dar şi la acţiunile de protest din timpul guvernării Boc, acum orientându-se către acţiuni umanitare şi plantări de copaci. De altfel, încă de anul trecut Victor Ponta i-a interzis primarului Marian Vanghelie să mai facă festinul cu grătare din Parcul Izvor. Excepţia de la regulă a făcut-o Radu Mazăre, care le-a oferit mici şi bere constănţenilor, scuzându-se că s-a nimerit în postul Paştelui şi, mai ales, în Săptămâna Mare: “Ştiu că, de data aceasta, a căzut 1 Mai într-o perioadă mai puţin propice pentru mici şi pentru bere, dar asta este, noi să fim sănătoşi. Să facem lucruri bune, că pentru asta ne iartă Dumnezeu”.

“Prin muncă sărbătorim ziua de 1 Mai. (…) Eu am o acţiune socială, împreună cu dl Bănicioiu şi cu primarul de la Sectorul 4, cu dl Piedone”, a spus Ponta, întrebat de jurnalişti. Acţiunea socială a fost, de fapt, o plimbare cu trenuleţul condus de Piedone, prin Parcul Copiilor.

La intrarea în parc, Ponta a plantat un castan, iar Piedone a declarat că sădirea pomilor a devenit o obişnuinţă pentru el, neratând nicio ocazie specială.

Până la urmă, premierul şi alaiul – soţia Daciana Sârbu, europarlamentarul Corina Creţu, ministrul Bănicioiu şi deputatul Bogdan Diaconu – au vizitat Centrul socio-medical “Sf. Luca”, unde a oferit pachete cu alimente specifice sărbătorilor pascale.

După-amiază, premierul Victor Ponta va pleca, totuşi, la mare, împreună cu familia, de data aceasta alegând litoralul românesc şi nu un sejur în Dubai. El a ţinut să precizeze că nu va sta însă în aceeaşi vilă de protocol de la Neptun cu preşedintele Traian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a anunţat şi el că “de 1 Mai sărbătorim prin muncă”, fiecare organizaţie de partid – de sector sau judeţeană – având prevăzute acţiuni sociale sau de plantare de copaci. „Nu vom avea mitinguri cu mici şi bere, ci acţiuni prin care vrem să arătăm că suntem alături de oameni şi că ne pasă de mediul în care trăim”, a spus el.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, participă la o acţiune de ecologizare în cartierul 23 August.

În parcurile bucureştene sunt organizate diverse manifestări şi concerte „gratuite”, adică tot pe banii contribuabililor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.