Rută alternativă mai bine semnalizată la Agigea

ruta-ocolitoare-agigeaÎn zona Agigea au fost amplasate panouri de informare și dirijare a tranzitului pe o rută alternativă între Autostrada A2/A4 București – Constanța și sudul litoralului, pe Podul rutier peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, situat în Portul Constanța.

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, s-a deplasat astăzi,  la podul Agigea, pentru a se asigura de implementarea măsurilor ce fluidizează circulația rutieră în zonă.

“Suntem în plin sezon estival, numărul turiștilor care-și petrec vacanța la mare este în creștere, iar podul Agigea este aprope în permanență blocat din cauza numărului mare de conducători auto care aleg să-l traverseze ca să ajungă în stațiuni. Însă puțini știau de existența podului din Port, care poate fi folosit ca rută alternativă fără probleme. Acum am luat toate măsurile necesare pentru ca traficul să se decongestioneze și oamenii să nu mai piardă încă o oră în trafic de la ieșirea de pe A2 până la hotel”, a declarat ministrul Sorin Bușe.

Vizita de lucru a continuat la Portul Constanța Sud – Agigea, acolo unde au fost finalizate lucrările de îmbunătățire a accesului rutier și feroviar în port. În perioada imediat următoare, vor demara lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată electrificată, molurile 3 și 4, ce va determina o creștere a capacității de acces în port.

harta agigea

La Agigea, Ovidiu și Cernavodă a fost încheiată prima fază de modernizare a ecluzelor. Astfel, au fost reabilitate echipamentele și instalațiile pe Canalele Dunăre – Marea Neagră și Poarta Albă – Midia Năvodari, ceea ce va permite crearea unei bune conexiuni între Portul Constanța și Dunăre.

Ministrul a mai discutat cu reprezentanții ministerului și cei ai CNADNR despre alternativa Techirghiol – soluția unui drum național de 22 de km, poziționată la o distanță de aproximativ 1 km de aria protejată ROSPA Lacul Techirghiol. Proiectul face parte din Masterplanul General de Transport și va asigura fluența traficului rutier pe tot parcursul anului între nordul și sudul litoralului.

agigea, pod

Drumul național de la Techirghiol va lega porturile românești la Marea Neagră, dar și România cu Bulgaria din punct de vedere rutier. Finanțarea se va realiza prin fonduri structurale (85%) și prin co-finanțare de la bugetul de stat (15%).

Ministrul s-a deplasat și pe ruta Constanța – Cernavodă alături de reprezentanții CNADNR pentru a evalua oportunitățile de reabilitare a podurilor rutiere de la Cernavodă și Borcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.