Seful Directiei medicale a MAI, demis

Venceron Vlasceanu, directorul Directiei medicale a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), a fost eliberat din functie de ministrul Gabriel Berca, dupa ce s-a dovedit ca l-a angajat ilegal sofer pe ambulanta pe Gheorghe Vladan, cel care si-a impuscat mortal sotia si pe colega ei de serviciu intr-un coafor din Bucuresti.

“Astazi (luni, n.red.) am primit rezultatele controlului privind imprejurarile in care Gheorghe Vladan a fost incadrat ca personal contractual in MAI si ulterior trecut in corpul agentilor de politie. Angajatii Corpului de control care au facut verificarile la Centrul medical de diagnostic si tratament si la Policlinica ministerului au constat o serie de nereguli cu privire la aplicarea normelor interne in domeniul resurselor umane, fapt pentru care am dispus punerea la dispozitia ministerului pe o perioada de 3 luni si eliberarea din functie a lui Venceron Vlasceanu, director al Directiei medicale a MAI. De asemenea, s-a declansat procedura cercetarii prealabile fata de directorul Directiei medicale pentru a se constata existenta sau inexistenta unor abateri disciplinare”, a declarat Gabriel Berca.

Post creat special pentru Vladan

Concret, raportul Corpului de control a relevat ca, in organizarea concursului de incadrare ca personal contractual in februarie 2006 a lui Gheorghe Vladan, nu au fost respectate cerintele legale, neexistand fisa postului corespunzatoare functiei pe care acesta urma sa o ocupe. El a mentionat ca raportul Corpului de control va fi inaintat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru solutionarea dosarului penal in care este cercetat Gheorghe Vladan.

Ministrul a mai anuntat ca directorul adjunct al Directiei Medicale a MAI, Cornel Emanuil Medrut, este imputernicit, conform prevederilor legale, sa exercite functia de director.

Detinatorii armelor letale, verificati

Gabriel Berca a cerut si verificarea tuturor detinatorilor de arme letale. “Am cerut verificarea tuturor detinatorilor de arme letale, lucru inceput deja, pentru a urmari daca se respecta procedurile in vigoare, dar si verificarea dosarelor pentru angajatii MAI care detin astfel de arme, incepand cu cei din Politie”, a spus Berca, luni, intr-o declaratie de presa.

Totodata, el a mentionat ca a solicitat o analiza a situatiei posturilor incadrate din sursa externa, pe care o va prezenta in urmatoarea sedinta a CSAT. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.