Tronsonul I al Centurii Brasov, parafat

Alexandru Nazare, ministrul Transporturilor si Infrastucturii, si Daniela Draghia, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), au participat sambata, la Primaria Brasov, la semnarea contractului cu firma Alpine Bau pentru proiectarea si construirea variantei de ocolire a municipiului Brasov, tronsonul I, DN 1 – DN 11 (7,29 km). Investitia in valoare de 30 milioane euro este cofinantata cu 69,25% de Comoisia Europeana din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) si are 1 an termen de finalizare.

Ministrul Nazare a precizat ca lucrarile pentru cei 13,63 km ai ocolitoarei vor incepe in aceasta luna. Tronsonul I face legatura intre DN1 si DN11 spre judetul Covasna. La intersectia cu DN11 este prevazuta amenajarea unui nod rutier, iar accesul la/din varianta de ocolire se realizeaza prin bucle si bretele de acces.

Pe 7 februarie 2012 a fost semnat contractul pentru lotul 2: Tronson III, DN 13 – DN 1 (6,34 km), in valoare de 22,6 milioane euro, dar si contractul pentru “Supervizarea constructiei variantei de ocolire a Municipiului Brasov, Lot 1: Tronson I, DN 1 – DN 11 si Lot 2: Tronson III, DN 13 – DN 1”, in valoare de 750 mii euro, ambele finantate din fonduri europene.

Tronsonul III va face legatura intre DN 13 Brasov-Sighisoara si DN1, va avea 6,34 km, cu termen de finalizare tot 1 an.

Tronsonul II al variantei de ocolire a Brasovului este construit cu doua benzi si urmeaza ca in acest an sa se intocmeasca un proiect pentru inca doua benzi de circulatie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.