UniCredit Leasing, profit în creștere cu 33% față de S1 din 2015

unicredit1UniCredit Leasing a continuat să își dezvolte activitatea pe toate liniile de business, astfel încât profitul net consolidat al activitătilor de leasing raportat în primul semestru (S1) al anului, calculat în conformitate cu standardele IFRS, este de 3,7 milioane de euro, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă a anului 2015.  

Valoarea de achiziție a bunurilor finanțate în primul semestru al anului 2016 a fost de 218 milioane de euro, incluzând volumul de leasing operațional derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 25 milioane de euro, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Valoarea noilor finanțări acordate de UniCredit Leasing Corporation în primul semestru al anului a fost de 161,8 milioane de euro, în creștere cu 34% față de primul semestru din 2015.

Pe fondul noilor tranzacții încheiate pană la 30 iunie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 13,8% față de 30 iunie 2015, ajungând la finalul primului semestru al acestui an la 819 milioane de euro.

Creșteri importante în primul semestru al anului au înregistrat finanțarea segmentului autovehiculelor, de 41% față de primul semestru al anului trecut, precum și segmentul autovehicule grele – camioane și semiremorci, cu 20% față de primul semestru al anului trecut. În ceea ce privește structura categoriilor de echipamente finanțate, echipamentele industriale dețin o pondere de 56% din totalul valoric, urmate de echipamentele agricole și echipamentele medicale, cu 19%, respectiv 13%.

Volumele de leasing operațional au înregistrat o creștere de 33% față de aceeași perioadă a anului trecut, această evoluție fiind echilibrat susținută atât din zona de vehicule comerciale, dar și printr-o creștere accelerată a flotei de autoturisme gestionate. La finalul primelor șase luni din 2016, UniCredit Leasing Fleet Management avea în administrare o flotă de 3.060 de autovehicule. Pentru o mare parte dintre acestea, compania oferă și servicii de management al flotei.

“Rezultatele obținute în prima jumătate a anului indică poziția solidă pe care UniCredit Leasing o are pe piață și, totodată, sunt un indicator în ceea ce privește mediul de business din România. Leasingul este un barometru al evoluției economiei, pentru că suntem alături de cei care investesc, deci ne aflăm în amontele ciclurilor economice. Ceea ce aduce UniCredit Leasing este plus valoarea unui portofoliu variat de produse. Ne dorim să performăm tot mai bine și lucrăm intens și continuu la noi produse cu care să oferim o experiență tot mai extinsă și completă clienților noștri, apropiindu-ne și mai mult de aceștia și diferențiindu-ne tot mai mult de competiție.” a declarat Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.  

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing oferă servicii de finanțare și servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operaţional, produse de creditare şi intermediere în asigurări prin următoarele entități: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Bank este un “one-stopshop” pentru servicii financiare, deservind aproximativ 650.000 de clienţi.

Grupul UniCredit este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Turn-Around Management, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.