Vola.ro: Unde și-au petrecut vacanța românii în străinătate și cât au plătit

daniel-truica-vola-ro-1Vara aceasta, cei mai mulți români care au ales să-și petreacă zilele de concediu în străinătate au optat pentru sejururi în Grecia (Creta, Zakynthos, Santorini, Corfu) sau în Tenerife, conform Vola.ro. Destinațiile preferate pentru city break au rămas marile orașe europene, printre care se numără Paris, Barcelona și Veneția.

Din analiza Vola.ro, rezultă că vara aceasta, media de preț pentru un city break a fost de 250 de euro de persoană, cu 3 nopți de cazare și transport cu avionul incluse. Cel mai ieftin city break achiziționat prin intermediul Vola.ro a fost de 109 euro, cu 2 nopți de cazare în Roma și transport cu avionul.

Turiștii români au plătit în medie 550 de euro de persoană pentru un sejur de 7 zile în afara țării, cu transportul și cazarea incluse. Cei mai norocoși dintre aceștia au profitat de ofertele Vola.ro și au mers în vacanță în Zakynthos, pentru 7 nopți, cu 200 de euro de persoană.

Extremele acestei veri au fost un city break de 3.740 de euro, la Viena, pentru un grup de 7 persoane, care a inclus 5 nopți de cazare, transport cu avionul și excursii opționale, și o vacanță de 14 zile, în Tokyo, la un hotel de 5 stele și bilet de avion business class, al cărei preț a fost de 10.000 de euro pentru o familie (2 adulți + 1 copil).

În weekend la Roma, în concediu în insulele grecești

Dintre turiștii Vola.ro, mai mult de un sfert au optat pentru vacanțe în străinătate de cel puțin 7 zile (27%), în timp ce 73% au ales city break-urile (vacanțe scurte, de 2-5 zile). Cea mai populară destinație de city break în 2016 a fost Roma, urmată de Barcelona, Veneția, Dubai și Paris. În ceea ce privește sejururile, opțiunile principale ale românilor au inclus destinații din insulele grecești și din Spania, respectiv Creta, Zakynthos, Santorini, Tenerife și Corfu, în ordinea menționată.

”Per total, putem spune că a fost o vară destul de agitată din punct de vedere turistic, cu repoziționări în topul destinațiilor preferate de români pentru vacanțele de vară. Deși a ridicat numeroase semne de întrebare, Turcia a continuat să fie solicitată, dar într-o măsură mai mică decât anul trecut. De câștigat din această situație au avut destinațiile mai vechi, intrate într-un con de umbră, precum Tenerife, sau destinații noi în preferințele românilor, precum Portugalia”, a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro.

Peste 20% dintre turiști au rezervat vacanțele cu 3 săptămâni înainte de plecare

În medie, turiștii români și-au rezervat vacanța cu aproximativ o lună și jumătate înainte, în cazul sejururilor, și cu 2 luni și jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Cu toate acestea, mulți turiști au făcut rezervările chiar și cu 3 săptămâni înainte de data plecării. Mai exact, 20% dintre rezervările de city break și 24% dintre rezervările de vacanțe au fost realizate cu maxim 21 de zile înainte.

Aproape 7% dintre rezervări au fost făcute în ultima săptămână, chiar înainte de plecarea în vacanță, majoritatea fiind turiști care au profitat de ofertele last minute, ce au adus reduceri de până la 60% în cazul destinațiilor din Grecia.

Despre Vola.ro

Vola.ro este cea mai mare agenție online de turism din România, având, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie și low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola România a avut o cifră de afaceri de aproximativ 42,47 milioane de euro, înregistrând o creștere de 54% față de 2014, iar la nivel de grup, cifra de afaceri a fost de 63,25 milioane de euro.

Anul trecut, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.