FORD TRUCKS 1.000 de camioane în 1.000 de zile

Compania Cefin Trucks a celebrat livrarea camionului Ford cu numărul 1.000, achiziționat de Selina Grup din Oradea. Această bornă a fost atinsă la doar 30 de luni de la începerea operațiunilor (aprilie 2017).

 

Debutul pe trend ascendent a deschis apetitul succesului la Cefin Trucks, ținta fiind acum să facă din Ford Trucks un brand lider în România. În acest context, dealerul estimează să atingă 2.000 de unități vândute în 15 luni, jumătate din timpul în care s-a vândut prima mie.

Spre zări înalte

Concret, obiectivul Cefin Trucks este de acela a plasa, până la finalul anului 2021, brand-ul Ford în top 3 cele mai prezente brand-uri pe piața locală a transporturilor, prin numărul de vehicule vândute în România. Totodată, se dorește și creșterea vânzărilor în 2020. Ambițioasa țintă este în conformitate cu angajamentul companiei Cefin Trucks de a livra vehiculul cu numărul 2.000 în 15 luni. Pentru a susține acest plan ambițios, Cefin Trucks investește puternic în operațiunile sale de vânzare, o dată cu dezvoltarea accelerată pe care Ford Trucks o realizează în prezent, atât în Europa de Est, cât și în cea de Vest.

Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks: „Suntem încântați de acest rezultat și suntem foarte recunoscători tuturor clienților noștri care au făcut acest lucru posibil. Muncim foarte mult pentru a ne asigura că oferim cea mai competitivă și mai valoroasă ofertă, pentru a satisface toate cerințele clienților noștri, în ceea ce privește vânzarea, post vânzarea, finanțarea, comercializarea și serviciul buy-back. Evoluția rapidă a Ford Trucks în România confirmă toate acestea: suntem lideri de piață pe segmentul Construcțiilor și Vehiculelor municipale și acum intenționăm să dezvoltăm segmentul de cap tractor, de pe piață.”

Oficialii Ford Trucks nu puteau fi mai mulțumiți. „Am reușit să atingem cota de piață de peste 8% cu ajutorul serviciilor oferite de distribuitorul nostru, Cefin Trucks, pentru clienții noștri, prin soluțiile de vânzare, post-vânzare, tranzacționare și finanțare, în România. Suntem mândri să fim lideri de piață pe segmentele construcții și vehicule speciale și ne vom menține acest loc. Există o tendință promițătoare de creștere și în zona de cap tractor, cea mai mare divizie din România. Obiectivul nostru este să dezvoltăm acest segment, ajungând la o cotă de piață de 12%” a spus Selim Yazici, director Ford Trucks Regiunea Europa Centrală și de Est.

Evoluție accelerată pe piața românească

Luna mai a anului 2017 a marcat o etapă importantă în evoluția companiei, prin lansarea oficială și inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unități (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcții și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând, deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezență tradițională pe piață. Numărul unităților vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piață la 5%.

Selim Yazici

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 570 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%. Datorită lansării F-MAX, un vehicul dedicat transportului internațional, Cefin Trucks se așteaptă să-și consolideze poziția de lider pe segmentele construcții și vehicule municipale și să-și crească substanțial vânzările de vehicule rutiere internaționale, în 2020. Cota de piață a lui F-MAX, care în 2019 s-a ridicat la 2,6% este estimată să ajungă la 5% pentru 2020.

Expansiune perpetuă

Planurile nu se rezumă strict la piața românească, Selim Yazici menționând și extinderea rețelei Ford Trucks în Europa de Vest, eforturile continue din vânzări și dezvoltarea rețelei de post-vânzări.

„Suntem încrezători că vom avea succes pe piețele din Europa Centrală, precum și pe cele noi din Europa de Vest. Considerăm că realizările noastre sunt strâns legate de nivelul ridicat al calității serviciilor din vânzări, post-vânzări și piese de schimb, pe care le oferim în întreaga rețea. Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că este important să îi sprijinim pe șoferii Ford Trucks pe parcursul călătoriilor. Avem distribuitorii noștri alocați în Spania, Portugalia și Italia și vom crește rețeaua noastră din Vestul Europei și activitățile de dezvoltare a dealerilor, în anul 2020, și pe mai departe. De asemenea, avem un acord încheiat cu TIP Trailer, pentru a oferi servicii post-vânzare clienților noștri. Rețeaua noastră de servicii acoperă toate rutele principale de transport din Europa de Vest, inclusiv Germania, Franța, Olanda, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Belgia, Austria și Marea Britanie.”

Rețea națională de vânzări și service

Clienților interesați, Cefin Trucks le oferă un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin rețeaua sa de parteneri de servicii, în Constanța, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj. Rețeaua este într-o dezvoltare permanentă, urmând Focșani, Odorheiul Secuiesc și Sibiu, ca locații de post-vânzare, și Iași, care va fi și unitate reparatoare proprie.

Echipa de vânzări Cefin Trucks a crescut în mod constant, de la 10 angajați în 2017, până la 23 în momentul de față, oferind acum o acoperire teritorială completă, distribuită într-o rețea de 12 birouri de vânzări și 12 centre de service autorizate. Astfel, Cefin Trucks a ajuns un lider de piață în comerțul de camioane rulate.

Compania acordă clienților săi prețuri de achiziție și tranzacții competitive, în ceea ce privește valoarea adăugată serviciilor financiare venite odată cu vânzarea de camioane noi. Toate vehiculele Ford Trucks livrate în România sunt echipate cu sisteme de monitorizare GPS oferite de grupul Viasat. Oficialii au anunțat că doresc ca Ford Trucks să fie compania cea mai orientată spre client, cea mai apropiată de acesta.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.