MHS TRUCK & BUS: Accent pe servicii

Vânzările de camioane noi MAN au crescut, în 2018, cu 35% față de anul precedent, în contextul creșterii pieței totale de vehicule comerciale grele cu 14%.

Astfel, anul trecut, MHS Truck & Bus Group a înregistrat o cifră de afaceri cu 30% mai mare față de anul precedent.

Rezultate 2018

Cota de piață înregistrată, în 2018, de MHS Truck & Bus Group, în ceea ce privește vânzările de vehicule comerciale grele noi, a fost de 19%, în condițiile eliminării înmatriculărilor de vehicule vândute de organizațiile din afară. Aceasta a reprezentat o creștere de 35% pentru vânzările de camioane noi, în comparație cu anul precedent. De asemenea, grupul a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 120 milioane euro, cu 30% mai mare față de 2017.

MHS Truck & Bus Group a livrat, în 2018, câteva flote de peste 30 de unități, iar majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internațional. De asemenea, a fost înregistrată o creștere de 2,4% față de anul precedent pentru vânzările de vehicule specializate din gama medie și mare. Modelul cel mai solicitat a fost autotractorul MAN TGX 18.500 EfficientLine3, precum și basculanta MAN TGS 41t, 8×4.

În 2018, MHS Truck & Bus Group a oferit clienților săi trei ediții speciale de autotractoare destinate transportului internațional, acestea având dotări speciale, în funcție de ediția aleasă: Ediția Centenară, Ediția FC Viitorul MAN, Ediția Bavareză.

Pe segmentul autocarelor și autobuzelor, compania a livrat un număr de 12 unități, dintre care 8 unități au fost destinate licitațiilor.

Activitatea grupului în domeniul camioanelor rulate a fost, de asemenea, de succes, în 2018 fiind livrate aproximativ 400 de unități camioane rulate. Optimizarea continuă a platformei online de prezentare a ofertelor de camioane rulate disponibile în stoc permite accesul extrem de facil al clienților la toată gama de oferte disponibile. De asemenea, cele mai multe vânzări au fost realizate în centrele second-hand din Otopeni, Sibiu, Brașov și Timișoara. Rezultatul obținut în anul precedent a fost sprijinit și de un proces de reorganizare și optimizare a întregului departament de vânzări a camioanelor rulate MAN.

12% creștere la vânzarea de piese

Creșteri s-au înregistrat și în activitatea de After Sales, și anume: creștere a intrărilor în service cu 4% față de 2017, precum și o creștere a orelor de manoperă prestate cu 10% față de anul precedent. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2018, cu 12% față de 2017.

O îmbunătățire semnificativă, care atestă încrederea și loialitatea clienților față de rețeaua de service MHS Truck Service, o reprezintă dublarea contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2018. Contractele de service Comfort și ComfortPlus cuprind toate operațiunile de mentenanță preventive care sunt enumerate în planul de revizii al autovehiculului, cel din urmă oferind și reparațiile mecanice și electrice ale tuturor sistemelor care echipează vehiculele comerciale MAN. Fiecare contract de service achiziționat include și un curs gratuit MAN ProfiDrive.

În anul 2018, activitatea de After Sales s-a caracterizat și printr-un grad ridicat de ocupare a service-urilor, susținut de campanii permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programul de garanție extinsă a pieselor de schimb, oferte speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate modelului și sezonului). MHS Truck Service oferă, în mod constant, tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani.

Unul dintre elementele importante de garantare a calității la cel mai înalt nivel a serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group clienților săi îl reprezintă dezvoltarea continuă a sistemului de sondaj în ceea ce privește satisfacția clienților, atât pentru activitatea de Vânzări, cât și pentru cea de After Sales. Astfel, prin verificarea constantă a Indexului de satisfacție a clienților, calitatea serviciilor oferite acestora este menținută la cel mai înalt nivel. Un alt element de garantare a calității îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN, prin intermediul celor două centre de perfecționare din București și Sibiu. Cursurile respectă conceptele MAN Academy și standardele MAN, cele două centre de perfecționare oferind atât cursuri teoretice, cât și practice.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, înregistrează, anul acesta, a șaptea generație de cursanți. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanților de a deveni specialiști în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie și vopsitorie pentru autovehiculele MAN.

Primul an de activitate VW vehicule comerciale

Dealerul VW vehicule comerciale ușoare din cadrul MHS Truck & Bus Group, inaugurat în a doua jumătate a anului 2017, a înregistrat, anul trecut, vânzări de peste 200 de unități vehicule noi și rulate, înscriindu-se pe locul trei în topul dealerilor VW vehicule comerciale ușoare din România.

Sediul dealerului se află în locația reprezentanței MHS Truck Service – Brașov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN, cât și cea de vehicule comerciale ușoare VW, aparțin dealerului MHS Truck Service din Brașov și oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi și rulate, cât și servicii de After Sales.

Perspective pentru 2019

Anul 2019 reprezintă un an dedicat dezvoltării investițiilor aferente rețelei naționale de service-uri MHS Truck Service. Astfel, un nou centru de competență MAN va fi deschis în partea de Vest a țării, la Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare, cât și servicii de After Sales clienților din zona respectivă.

„Dezvoltarea continuă și îmbunătățirea serviciilor de After Sales oferite clienților prin rețeaua națională de service-uri reprezintă o preocupare constantă pentru compania noastră. În anul 2019, dorim extinderea rețelei de service prin deschiderea unui nou centru de competență MAN la Oradea. Astfel, vom asigura, prin dezvoltarea rețelei de service-uri proprii MAN și cu sprijinul rețelei partenerilor de service autorizați, o prezență mult mai activă în întâmpinarea solicitărilor clienților noștri”, a declarat Michael Schmidt, președinte MHS Holding.

În 2019, MHS Truck & Bus Group se va concentra, la fel ca și în anul precedent, pe a-și sprijini clienții și activitatea acestora, prin îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. „În 2019, dorim să avem aceeași performanță ca și anul precedent. De aceea, pe lângă produsele premium, fiabile, oferite clienților, lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor de After Sales, pentru a asigura simplificarea activităților derulate de companiile acestora”, a adăugat Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

Pachetul de servicii After Sales include MAN Mobile 24, contractele de service special concepute ținând cont de specificul activității clienților, oferte speciale pentru piesele originale MAN și manoperă, precum și garanție extinsă 24 de luni pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN, garanția fiind disponibilă atât la nivel european, cât și la nivel internațional.

Parteneriate sportive

În 2019, MHS Truck & Bus Group sărbătorește 10 ani de parteneriat cu Academia Gheorghe Hagi, fiind principalul sponsor pentru mijloacele de transport necesare echipelor sale.

De asemenea, în 2018, MHS Truck & Bus Group a devenit sponsor oficial și al echipei de rugby campioană națională a României, Timișoara Saracens.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.