RENAULT TRUCKS: Investiție într-un nou centru de dezvoltare

Renault Trucks, producător francez cu sediul în zona Lyon, construiește un nou centru ecologic de cercetare – dezvoltare, în Saint Priest (Franța). Acesta se va extinde pe o suprafață de 11.300 mp și se anticipează a se deschide în prima jumătate a anului 2021.

Acest proiect major va crește și mai mult reputația locației de la Lyon, al doilea cel mai mare centru de cercetare – dezvoltare al Grupului Volvo.

Acest centru este parte a unui program ambițios de construcții, de 5 ani, lansat de către Renault Trucks și Grupul Volvo. Obiectivul este de a pregăti această marcă pentru inovație și de a aduna în același loc experiența companiei, în cele mai bune condiții posibil.

Diferitele departamente ale companiei vor lucra împreună, într-o clădire complet redesenată și reorganizată, pentru a dezvolta proiecte pentru Renault Trucks și pentru alte mărci ale grupului.

Proximitate, împărtășire de cunoștințe, fluiditate

Pentru a crea sinergii, pentru a propulsa inovația și pentru a asigura succesul următoarelor game de produse ale Renault Trucks și ale Grupului, noul centru de cercetare – dezvoltare de la Saint Priest va găzdui peste 1.000 de experți (din cei 1.400 de ingineri de la locația din Lyon). Acest fapt îl va face unul dintre cele mai mari 10 centre de acest gen din Franța. Inginerii și cercetătorii vor lucra alături de echipele de Achiziții. Scopul este de a facilita interacțiunile dintre angajați și de a accelera validarea și realizarea de proiecte de dezvoltare pentru viitoarele camioane.

O abordare complet nouă a organizării clădirii cu trei etaje va permite o cooperare trans-sectorială între echipe, care este critică pentru succesul proiectelor și inovațiilor produse pentru această marcă.

De la birouri, la spații deschise și la zone creative, întreaga clădire a fost proiectată să promoveze inovația și împărtășirea de cunoștințe.

100% made in Lyon

Noile clădiri vor fi construite de către compania ARCHIGROUP, susținută de un expert în dezvoltare durabilă (ETAMINE). Acestea vor consuma cu 25% mai puțină energie decât limita impusă de legislația franceză. Noul centru este proiectat în conformitate cu cele mai recente și mai stricte recomandări ale standardului High Quality Environmental (NF HQE Certificare de Mediu pentru Clădiri Sustenabile).

Pentru a optimiza investiția de 33 milioane de euro, pentru construcția acestui proiect, a fost luat în calcul întreg ciclul de viață, incluzând nu numai costurile de achiziție, ci și întreținerea, energia, consumabilele și managementul deșeurilor.

Acest nou centru de cercetare – dezvoltare va începe a fi construit în vara anului 2019 și este reprezentarea unui producător inovativ, dedicat eficienței și sustenabilității. Deschiderea este preconizată pentru prima jumătate a anului 2021.

Adaptarea: Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.