RENAULT TRUCKS: O a doua viață pentru vehicule și piese

Trăim într-o lume în care se produce și se consumă din ce în ce mai mult, cu prețul cheltuielii de resurse și al vătămării ireversibile a mediului înconjurător. În multe cazuri, atunci când ni se strică ceva, de exemplu un aparat electrocasnic, considerăm că este mai ușor să-l aruncăm și să cumpărăm un altul, decât să îl reparăm. Din fericire, cel puțin în domeniul vehiculelor comerciale, producătorii se orientează din ce în ce mai mult către reciclare, în beneficiul tuturor. Unul dintre cei mai importanți susținători ai acestui fenomen este Renault Trucks, care propune camioane și piese de schimb recondiționate, cu un înalt nivel calitativ și cu garanția unor standarde identice cu cele folosite pentru producția unităților noi.

Linia Renault Trucks eXchange le oferă clienților piese de schimb care au fost recondiționate și omologate conform unor specificații care îndeplinesc cele mai stringente standarde de fiabilitate, siguranță și protecția mediului. Aceste piese de schimb economice și ecologice vin însoțite de o garanție de doi ani și reprezintă o opțiune viabilă pentru menținerea unei performanțe optime a vehiculului, având, în același timp, un control al costurilor de întreținere.

„Procedura standard” presupune înlocuirea pieselor uzate sau defecte cu piese originale, cu garanție, cum ar fi un motor sau o cutie de viteze ca nouă, la un cost cu până la 50% mai redus.

Piese de schimb economice, de înaltă calitate

O dată recondiționate în cadrul unui proces industrial extrem de sever, piesele de schimb oferă performanțe similare cu ale celor noi. „Cu piesele eXchange, Renault Trucks poate garanta clienților că vor fi menținute performanțele optime ale vehiculelor, indiferent de vârsta acestora, la un preț corect, în proporție cu valoarea vehiculului”, explică Mete Büyükakinci, directorul de proiect Remanufacturing la Renault Trucks.

Piesele și componentele motoarelor, ale cutiilor de viteze, ale sistemelor de frânare, circuitele electrice și electronice, ale direcției și suspensiilor și ale sistemelor de răcire pentru toate gamele de vehicule Renault Trucks sunt, de asemenea, disponibile în versiune eXchange.

Producție ecologică

Piesele eXchange nu numai că sunt economice, ci și ecologice, pentru producția lor fiind nevoie de numai 10% din energia necesară producerii unor piese noi similare.

În primul rând, suprafața exterioară a carcaselor este spălată printr-un procedeu tip spray, pentru a elimina poluarea externă, cum ar fi praful sau noroiul; apoi, piesele sunt scufundate, pentru a curăța orice reziduuri de uleiuri, vaseline sau hidrocarburi. Toate utilitățile folosite în cadrul procesului industrial sunt recuperate, tratate, reciclate și refolosite în cadrul acestui circuit. Numai deșeurile finale sunt eliminate, prin intermediul unor procese de distrugere corespunzătoare.

Alegerea unor produse chimice cum ar fi vopseaua solubilă în apă sau produsele fără clor, combinată cu utilizarea unor dispozitive de tratare a poluanților gazoși emiși de către băi, reduce impactul emisiilor la nivel atmosferic.

În total, impactul general asupra mediului pe care îl are producerea unei piese recondiționate este cu până la 60% mai redus decât în cazul uneia noi.

De la cap tractor, la autoșasiu

Dar nu este vorba numai despre piesele de schimb. Renault Trucks își extinde gama de vehicule uzate și lansează un nou model realizat de „Fabrica de Camioane Uzate”, încorporată în uzina de la Bourg-en-Bresse. T P-Road este rezultatul convertirii unui cap tractor Renault Trucks T într-o variantă de portor/autoșasiu.

T P-Road îndeplinește cerințele specifice ale clienților aflați în căutarea unor autoșasiuri uzate de înaltă calitate și certificate.

În cadrul atelierului Fabricii de Camioane Uzate de la Bourg-en-Bresse, capetele tractor uzate, selecționate în mod riguros, sunt, întâi, verificate conform unei liste de peste 200 de puncte, înainte de a fi convertite în conformitate cu standardele de producție ale constructorului.

Înainte de orice acțiune de conversie, biroul de design al Renault Trucks și inginerii din departamentul de calitate realizează un studiu specific pentru fiecare proiect. Procesul industrial de producție și cel de control al calității îndeplinesc aceleași standarde ca și cele aplicate pentru producția unui vehicul nou.

Pentru a realiza conversia, cabina, lanțul cinematic și suspensia sunt, întâi, demontate, pentru ca lonjeroanele existente să poată fi înlocuite cu unele noi, cu ampatament customizat. Acest lucru garantează robustețea și conformitatea fiecărui vehicul cu orice tip de caroserie sau aplicație.

T P-Road este supus acelorași controale stricte de calitate testări practice sistematice ca și vehiculele noi, înainte de a fi livrat către dealerii Renault Trucks.

T P-Road este, în prezent, disponibil în versiune 4×2, cu o ofertă de trei lungimi de ampatament (5.600, 6.000 și 6.500 mm). Vehiculele pot fi, de asemenea, customizate pentru școli de șoferi și pentru companii de mutări.

T P-Road dispune de o garanție de un an sau 120.000 km. Această garanție de producător (Selection Label) acoperă toate componentele lanțului cinematic (motor, cutie de viteze, punți) și este valabilă în toate punctele de service și de vânzări ale Renault Trucks din Europa.

Un alt model recondiționat în cadrul Fabricii de Camioane Uzate de la Bourg-en-Bresse este T X-Road 460, camion destinat aprovizionării șantierelor. Vehiculul este echipat cu un motor 11 L 460 CP Euro 6 și este disponibil în configurație 4×2. Dispune de elemente ranforsate, care includ bare de protecție din oțel, o treaptă ultra rezistentă și grile de protecție pentru faruri. Au fost montate anvelope cu profil mixt 315/80, iar garda la sol a fost crescută cu 60 mm. Performanța cutiei de viteze robotizată Optidriver a fost îmbunătățită, prin adăugarea unui modul off-road și a unui accelerator manual. Aceeași garanție de un an sau 120.000 km este valabilă și pentru acest model.

Camioane Uzate de la Renault Trucks

Eticheta „Camioane Uzate de la Renault Trucks” cuprinde toate operațiunile producătorului din domeniul vehiculelor la mâna a doua.

Camioanele Uzate de la Renault Trucks stau sub semnul a trei principii cheie: angajamentul față de calitate și transparența în selectarea și pregătirea vehiculelor; o gamă de vehicule și servicii customizate; o rețea locală pentru deservirea optimă a clienților.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.