Aglomerație pe drumurile din sudul și vestul țării, odată cu lăsarea întunericului şi pornirea convoaielor cu marfă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 20.00, imediat ce s-a ridicat restricția de tonaj, traficul rutier este intens pe majoritatea drumurilor din sudul şi vestul ţării. Amintim că, din cauza Codului Portocaliu de caniculă, vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone au interzis între orele 11.00-20.00 pe drumurile naţionale din 21 de jude(ţe Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău şi Brăila), inclusiv prin punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria. Cum s-a lăsat întunericul însă, convoaiele de camioane trase pe dreapta în timpul zilei au pornit la drum. Amintim că traficul camioanelor de mare tonaj va fi oprit până duminică seara.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC, la ora 20.45 se circulă în condiţii de aglomeraţie pe autostrada A1, sensul de mers către Piteşti. Pe banda 1, viteza medie este de 80 km/h, iar pe banda a doua, de 110 km/h. Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze o distanţă corespunzătoare în mers.

Totodată, pe DN1 Ploieşti – Braşov s-au format coloane de maşini din cauza lucrărilor care se execută la podul de la km 115+350 metri. Pe sensul de mers către Braşov, coloana se formează încă din zona Nistoreşti.

O soluție este ruta alternativă DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, cu precizarea că traficul de mărfuri este intens şi pe acest drum, după ce șoferii de camioane au așteptat ora 20.00 pentru a putea circula.

Magda SEVERIN

Imagine: Valentin DESPA

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.