Cod Rosu in Bulgaria. TIR-urile de la Vama Giurgiu raman pe loc

In Bulgaria s-a instituit, joi dupa-amiaza, Cod Rosu de viscol si ninsori, astfel ca Agentia de Infrastructura Rutiera de la Sofia a decis sa interzica temporar circulatia camioanelor de peste 10 tone pe toate drumurile din reteaua rutiera nationala. In aceste conditii, cele peste 460 de TIR-uri aflate in zona Vamii Giurgiu vor ramane pe loc pana la revenirea vremii la conditii normale.

Nu numai jumatatea de sud a Romaniei este ingropata in nameti, ci si in Bulgaria este o situatie critica, in nord-estul si centrul tarii – in special in regiunile Ruse, Razgrad si Loveci – stratul de zapada depaseste local un metro. Autoritatile au decis, in aceste conditii, sa opreasca accesul camioanelor pe toate drumurile din tara, pentru a fluidiza traficului autoturismelor si autocarelor.

Ca si in Romania, autoritatile le recomanda cetatenilor sa nu calatoreasca decat in cazuri de urgenta, iar atunci sa-si echipeze autoturismele cu cauciucuri de iarna si lanturi si sa le alimenteze cu combustibil suficient. In plus, sa aiba la ei apa si telefoane mobile incarcate, pentru a cere ajutorul in caz de urgenta.

Si la bulgari au ramas localitati curent electric din cauza ninsorilor si a vantului puternic. Traficul feroviar in tronsonul Gabrovo-Tareva Livada din centrul tarii a fost suspendat, dupa ce calea ferata a fost blocata de nameti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.