FM Logistic începe activitatea în Brazilia, prin achiziţia subsidiarei McLane Company, Inc., USA din Brazilia

FM Logistic şi McLane Company, Inc., anunţă semnarea unui acord pentru achiziţia subsidiarei McLane Company, Inc., din Brazilia, de către FM Logistic. Această achiziţie este un pas important în indeplinirea strategiei de dezvoltarea a FM Logistic, la fel ca şi achiziţia Univeg Logistics Russia realizată în urmă cu o lună. McLane se va concentra asupra business-ului de bază din USA.

FM Logistic va opera in Brazilia peste 200.000 mp in cadrul a patru depozite, va avea peste 1.150 de angajati si o cifra de afaceri de € 47 milioane in 2012. Depozitele sunt locate in apropierea marilor centre comerciale ale tarii, Sao Paulo, Rio si zona de sud.

FM Logistic preia portofoliul de clienti McLane din Brazilia din industriile: cosmetica, electronica, marfuri generale si auto.

In urmatorii 3 ani, FM Logistic intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe aceasta noua piata prin extinderea activitatilor de transport si co-packing. Un proiect pentru extinderea geografica in zona de nord-est a tarii este deja in derulare. FM Logistic a facut o achizitie majora intr-o tara in plina dezvoltare cu o piata logistica care are nevoie de companii stabile care sa furnizeze servicii de calitate, cu valoare adaugata ridicata  si care sa sustina dezvoltarea economica.

“Logistica este o problema majora pe piata din Brazilia. Cererea de servicii logistice este mare iar abilitatea de a raspunde acestei solicitari face parte din strategia de dezvoltare a acestei tari. Acest lucru ne-a fost comunicat de catre clientii nostri, fapt care a sustinut decizia noastra.  Am inceput operatiunile in Brazilia ca raspuns al solicitarilor venite din partea clientilor FM la nivel international, pentru a le oferi o gama variata de servicii, in conditii de maxima securitate. Dorim sa oferim excelenta operationala si servicii de calitate, sustinute de calitatea proceselor si a oamenilor din spatele acestora. Dorim ca actiunile noastre sa se bazeze pe valorile Grupului FM Logistic si sa dezvoltam business-ul in conditiile unei cresteri sustenabile din punct de vedere al mediului, angajatilor FM Brazilia, comunitatii si actiunilor sociale. Doresc sa urez bun-venit colegilor din Brazilia in cadrul FM Logistic, care reprezinta un nou fundament in dezvoltarea Grupului”, a declarat Jean-Christophe Machet, CEO FM Logistic Group.

FM Logistic Brazilia va fi condusa de catre Michèle Cohonner, care anterior a fost Director General al FM Logistic Rusia pentru 4 ani, timp in care a dezvoltat activitatea FM in Rusia. Michèle Cohonner s-a mutat in  Sao Paulo acum un an.

“Sunt mandra sa reprezint FM Logistic, o companie franceza, in aceasta tara calduroasa si bogata. Vom combina experienta si know-how-ul FM cu abilitatile angajatilor FM Brazilia. Una dintre prioritatile noastre va fi stabilirea unui sistem de recrutare si training care sa pregateasca viitorii manageri”, a declarat Michèle Cohonner.

Cu o experienta de peste 45 de ani in domeniul depozitarii, transportului, serviciilor cu valoare adaugata si managementul lantului de aprovizionare, FM Logistic opereaza 2.5 milioane mp in 12 tari, cu 500 milioane pachete pregatite in anul 2012, 50 de milioane de paleti receptionati si livrati, 550.000 de camioane incarcate si 900 milioane de pachete asamblate.

Aceasta noua achizitie o urmeaza pe cea din luna iunie a Univeg Logistics Russia, specializata in logistica produselor fresh. Logistica produselor fresh este un segment strategic pentru FM Logistic, completandu-si astfel gama de servicii oferite retailer-ilor.

Aceste doua mari achizitii demonstreaza determinarea Grupului de a face fata provocarilor pietei logistice si demersul in realizarea planului strategic pentru urmatorii 10 ani, Ambition 2022.

“Ambition 2022 reprezinta angajamentul de a consolida business-ul de baza al Grupului, extinderea operatiunilor in Europa si extinderea geografica ca parte a planului de dezvoltare la nivel international. Si toate acestea vor fi posibile prin intermediul unui process de imbunatatire continua, prin excelenta operationala”, a adaugat JC Machet.

Despre FM Logistic Corporate

FM Logistic este partenerul logistic de referinta al producatorilor si retailer-ilor, responsabil cu optimizarea lantului de aprovizionare. Portofoliul FM Logistic cuprinde companii din diverse sectoare de activitate precum: alimentar, cosmetic, sanatate, IT, marfuri generale si retail. Cu o vasta experienta de peste 45 de ani, compania are peste 15.300 de angajati care au contribuit la cresterea de 10% a cifrei de afaceri, ajungand la 886 milioane Euro la data de 31 martie 2013. Mai multe informatii, la: www.fmlogistic.com .

Despre Mc Lane

McLane Company, Inc., cu o cifra de afaceri de 44 miliarde de dolari, este lider pe piata logistica din Statele Unite, care prin intermediul McLane Grocery, McLane Foodservice si achizitia recenta a Meadowbrook Meat Company, Inc., (MBM), opereaza 80 de centre de distributie si detine una dintre cele mai extinse flote proprii din Statele Unite.

Compania cumpara, vinde si distribuie peste 50.000 de produse diferite, in aproximativ 90,000 de locatii din U.S.. Pe langa acestea, McLane este distribuitor de bauturi alcoolice, prin intermediul McLane Beverage Distribution, Inc., si prin achizitia Empire Distributors, Inc. McLane este in intregime detinuta de catre Berkshire Hathaway Inc. (listata la NYSE: BRK) cu  20.000 de angajati. Mai multe informatii, la: www.mclaneco.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.