FORT: Transportatorilor li se refuza dreptul la munca

Odata cu introducerea unei noi zile libere in calendarul populismului iresponsabil, zilelor cu interdictie pentru transportatori (pe drumurile nationale si europene) li se mai adauga una, iar aceasta in conditiile in care nimeni nu a stat de vorba cu patronatele, reclama Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), referindu-se la interzicerea transportului de marfa in ziua de 30 aprilie, declarata marti, de Guvern, zi libera.

„Cu vigneta platita si toate taxele la zi, cursele operatorilor romani de transport marfa vor avea din nou de suferit. Introducerea unei noi zile nelucratoare afecteaza anexa privind restrictiile prevazute in HG 1777 si da peste cap tot fluxul comercial de marfuri pe teritoriul Romaniei”, acuza Hagiu.

„Federatia Operatorilor Romani de Transport considera ca numai un Guvern iresponsabil poate sa adopte astfel de masuri populiste, fara sa se gandeasca la cei ce vor sa munceasca si sa asigure prin activitatea lor bunul mers al economiei. Masura privind o noua  zi libera introdusa in legislatie, ce implica in mod automat restrictii pentru transportatorii de marfuri, trebuia luata cu suficient de mult timp inainte, pentru a se evita penalitatile la incarcare/descarcare si haosul creat la nivelul transportatorilor si clientilor acestora”, precizeaza liderul FORT.

Augustin Hagiu sustine ca „in timp ce populatia Romaniei, in mare parte, va incinge gratarele la munte si la mare, bietii nostri soferi vor manca la gamela langa roata camionului, asteptand ca efectul populismului cu repercusiuni economice sa treaca, pentru a pleca catre furnizori si beneficiari”. „Daca aceasta chestiune ar fi fost discutata cu minim 3 luni inainte, transportatorii ar fi avut timp pentru a-si corela obligatiile contractuale cu noile prevederi”, acuza presedintele transportatorilor rutieri.

„In asteptarea momentelor cand un Guvern responsabil va intelege sa incurajeze munca, nu ne ramane altceva de facut decat sa asistam neputinciosi la restrictiile de circulatie impuse sectoarelor economice ce se straduiesc sa supravietuiasca”, conchide Hagiu, intr-un comunicat remis redactiei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.