Guvernul Ungureanu are girul Parlamentului. USL il ataca la Curtea Constitutionala

Noul Guvern condus de Mihai Razvan Ungureanu a primit, joi, votul de investitura al Parlamentului: 237 de voturi “pentru” si 2 impotriva, in conditiile in care parlamentarii Opozitiei nu au fost prezenti. Pentru a fi investit, Executivul propus de premierul desemnat avea nevoie de 232 de voturi, reprezentand majoritatea parlamentara. USL a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala decizia Parlamentului de validare a Guvernului.

Inaintea votului, Ungureanu si-a prezentat echipa, iar la final a spus ca “trebuie sa trecem la treaba cat mai repede”. “Eu sunt genul de om care la ora 6.00 vine la serviciu si pleaca cand termina treaba. Noul Guvern este unul legitim, a se vedea votul din Parlament. Intentia mea este ca in seara aceasta sa ne putem intalni cu totii si sa avem prima discutie pe programul de guvernare”, a declarat premierul.

Mihai Razvan Ungureanu a mai spus ca spera sa existe un dialog consistent intre Putere si Opozitie. “O natiune este, de fapt, expresia unei mari solidaritati”, a conchis el.

Victor Ponta a sustinut in fata Parlamentului un discurs in care a anuntat ceea ce se stia deja, ca USL nu va participa la vot. El a salutat absenta din noul Guvern a unor nume “indezirabile” precum Udrea si Igas.

Ulterior, Ponta a transmis presei, printr-un comunicat, ca va ataca la Curtea Constitutionala noul Guvern, pe motiv ca procedurile de validare au fost incalcate.

Membrii Guvernului Ungureanu vor depune juramantul de investitura in fata presedintelui Traian Basescu la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.