Mediafax Group cere insolvenţa

Trustul de presă deţinut de Adrian Sârbu, Mediafax Group – ce cuprinde site-urile gandul.info, prosport.ro, zf.ro, apropo.ro, mediafax.ro, iar pe print Ziarul Financiar -, şi-a cerut insolvenţa, potrivit unui anunț publicat pe site-ul Tribunalului Bucureşti. Motivul este incapacitatea de plată a societăţii dar şi datoriile către ANAF, anunță onlinereport.ro. Sute de actuali sau foşti angajați ai acestui trust au fost audiați zilele trecute în dosarul în care Sârbu este acuzat de evaziune fiscală, potrivit b1.ro.

Omul de afaceri Adrian Sârbu este şi proprietarul celei mai mari agenții de presă private din România, Mediafax.

Orlando Nicoară, șeful Mediafax Group, a demisionat, potrivit Reporter Virtual.

Potrivit site-ului TB, cererea a fost înregistrată oeri, la Secția a VII-a Civilă, și nu s-a stabilit până în prezent un termen de judecată.

În solicitare se face trimitere la Art. 27 alin. 5 din Legea 85/2006, care prevede că cererea debitorului se va judeca de urgență în termen de 5 zile în camera de consiliu, fără citarea părților.

Premierul Victor Ponta i-a declarat război deschis lui Adrian Sârbu în momentul în care gandul.info a publicat stenogramele cu baronul Duicu ce îşi trafica influenţa din Cancelaria Prim-Ministrului, situată în Palatul Victoria.

După câteva zile, Ponta a anunţat că şi-a mutat biroul la MapN.

De atunci, Ponta nu a ratat niciun moment să îl atace public pe Sârbu, ultima ieşire de acest fel având loc în 14 noiembrie, după ce agenţia de ştiri Mediafax a publicat un document al Ministerului Finanţelor în care erau prevăzute majorări de taxe şi impozite. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.