Peste 120.000 de turisti pe litoral

Sfarsitul saptamanii trecute a avut cel mai mare aflux de turisti in statiunile de pe litoral, de circa 120.000, potrivit datelor oficiale raportate de hotelieri de vineri pana duminica. Peste tot, de la Mamaia pana la Eforie, Costinesti sau Vama Veche se anunta inceputul perioadei de varf, astfel ca, pana la sfarsitul lunii august, capacitatea de cazare este rezervata peste tot.

Criza economica i-a determinat pe multi romani sa nu mai mearga in strainatate, in ciuda faptului ca preturile de pe litoralul romanesc sunt,in unele cazuri, mult mai mari. Insa turistii au luat in calcul faptul ca, pe langa biletul rezervat, mai cheltuiesc inca pe atat, pe diverse cumparaturi la care nu se pot abtine. Este vorba, desigur, despre romanii de situatie economica medie.

Programul ‘Litoralul pentru toti’ a fost un semiesec, prima parte a lunii iunie fiind compromisa din cauza calendarului scolar si a vremii capricioase.

De cum a inceput canicula insa, Autostrada Soarelui este superaglomerata la sfarsit de saptamana, Mamaia fiind statiunea aflata la doar 3 ore de Bucuresti.

Amintim ca de vineri, 20 iulie, se va da in circulatie si ultimul tronson al A2: Medgidia – Cernavoda, deocamdata in regim de drum national, intrucat finalizarea lui este programata in contract peste 6 luni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.