Primele victime ale referendumului: Ministrii Internelor si Administratiei au demisionat. Rus: „Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la ceva ce nu inseamna respectarea legii”

Ioan Rus (PSD) a anuntat, luni dimineata, ca si-a inaintat demisia din functia de ministru al Internelor, si ca Victor Paul Dobre (PNL), ministrul delegat pentru Administratie, l-a “rugat” sa faca publica si demisia sa, intrucat el nu se afla in tara. Rus a acuzat presiuni atat din partea presedintelui suspendat Traian Basescu, cat si din parte presedintelui interimar, Crin Antonescu, din momentul in care Curtea Constitutioanla a cerut listele electorale.  El a precizat ca alegerile locale au fost organizate corect, pe listele electorale aflandu-se aproximativ 18.315.000 persoane cu drept de vot si ca “la scurt timp, pentru referendum, aceste liste au fost curatate de persoanele care intr-un fel sau altul nu aveau drept de vot”, ramanand cu circa 21.000 mai putine. Astfel, a cazut intregul scenariu de modificare a listelor si, implicit, a rezultatului referendumului – croit de premierul Victor Ponta si de presedintele interimar Crin Antonescu.

„Din acel moment, asupra mea si asupra MAI s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii, aprecieri de catre politcienii romani, incepand cu Traian Basescu si terminand cu Crin Antonescu. Acest lucru este inacceptabil, eu sunt un politican corect si limitele deminatii mele mi le stabilesc singur. Nu pot fi partas la nimic din ce inseamna nerespectarea legii in Romania. Astazi mi-am inaintat demisia”, a declarat Rus in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca nu poate accepta ca MAI sa fie partas “la ceva ce nu inseamna lege, ce nu inseamna respectarea legii in Romania”, precizand ca limitele demnitatii sale si le stabileste singur.

Cat priveste presiunile la care a fost supus de Crin Antonescu, Ioan Rus a reclamat ca i-au fost retrase liniile telefonice speciale.

El a aratat insa ca se va dovedi ca numarul electorilor este cel anuntat de el, respectiv 18.292.514 de romani cu drept de vot, dupa ce Serviciul de Evidenta Persoanelor a actualizat listele permanente, asa cum prevede legea, in 5 zile de la anuntarea referendumului.

Guvenul anunta ca premierul Victor Ponta va merge la Palatul Cotroceni, la ora 12.00, pentru a prezenta propunerile privind posturile de ministru de Interne si ministru delegat al Administratiei.

Numele vehiculate sunt Ioan Chelaru sau Liviu Dragnea (PSD) pentru Interne si Radu Stroe (PNL) pentru Administratie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.