Transporturile pierd 383 de milioane de lei la rectificare

dragu-ciolosRectificarea bugetului din acest an – prima, deocamdată -, văduvește Ministerul Transporturile de 383 de milioane de lei, din cauză că nu a cheltuit toţi banii prevăzuţi pentru proiectele europene.

Guvernul va opera modificările în luna august iar Ministerul Finanţelor a anunţat, astăzi, cifrele ce se vor modifica, în special, la ministerul Muncii, după majorările salariilor bugetarilor.

Iată cine mai pierde, în afară de Transporturi:

– Ministerul Culturii: 194 milioane lei

– Agricultura: 168,4 milioane lei

– Ministerul Dezvoltării: 131 milioane lei.

11 miliarde de lei, la redistribuire

MFP precizează că revizuirea valorii PIB este în creştere, de la 746,6 miliarde lei la 757 miliarde de lei. Însă aceasta trebuie făcută cu menţinerea deficitului bugetar la 2,8% pe cash.

Astfel, prin redistribuire se acordă un plus de aproape 11 miliarde de lei către ministere

Cine câștigă:

– Ministerul Muncii: 2,8 miliarde lei – jumătate pentru plata integrală a drepturilor de asistenţă socială (indemnizaţii pentru creştere copil, ajutoare sociale, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoanele cu handicap) şi jumătate pentru subvenţie suplimentară pentru acoperirea găurii de la bugetul public de pensii.

– Ministerul Finanţelor: aproape 614 milioane lei, din cauza dobânzilor mai mari pe care trebuie să le plătească statul pentru împrumuturi

– Ministerul Internelor: aproape 368 milioane lei, în special pentru a organiza în bune condiţii alegerile parlamentare.

– Ministerul Sănătății: 298 milioane de lei

MinisterulEducaţiei: 265 de milioane de lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.