Marta – un sfânt, după Blejnar

Sorin Blejnar, audiat miercuri la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a da un supliment de declaraţie în dosarul dispariţiei fostului său şef de cabinet, Codruţ Marta, susţine că acesta nu avea vicii ascunse sau datorii şi nici nu cunoştea mari secrete care să-i fi pus viaţa în primejdie. La ieşirea din sediul instituţiei, fostul şef al ANAF a declarat că îşi doreşte “nespus de mult” ca prietenul şi fostul său consilier să fie încă în viaţă şi să revină, pe deoparte pentru a fi alături de familia sa şi prieteni, iar pe de alta, pentru a-şi demonstra nevinovăţia în cauzele penale ce-i vizează pe amândoi.

Sorin Blejnar a precizat, totodată, că Secţia de urmărire penală şi criminalistică care instrumentează acest dosar poate atrage după sine alte concluzii, iar în legătură cu acuzaţiile care i se aduc lui, “nevinovăţia sa va fi demonstrată de la sine”.

Codruţ Marta este dat în urmărire naţională după ce dispariţia sa a fost semnalată la Poliţie, în 25 mai, de soţia lui, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

El este cercetat alături de Blejnar, de fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, de fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), Constanţa Dan Secăreanu, şi de alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală cu motorină, de peste 15 milioane de euro.

În acest dosar, pe numele lui Codruţ Marta a fost emis în 11 iulie un mandat de arestare preventivă în lipsă, fiind acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.