Permisul auto al analfabetului Bercea Mondial, la verificat

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îi cere procurorului general al României, Tiberiu Niţu, să verifice 4 dosare ale lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondial, în care anchetatorii olteni, doljeni şi gorjeni au dispus, în trecut, neînceperea urmăririi penale. Unul dintre dosare este unul de corupţie şi vizează modul în care Bercea şi-a obţinut permisul auto la începutul anulor ’90 deşi el nu ştie să scrie şi să citească, iar celelalte 3 dosare sunt cu infracţiuni economice (spălare a banilor), comise de interlop.

“Există posibilitatea să se fi greşit” prin clasarea cauzelor, a declarat vicepreşedintele CSM, George Muscalu.

Secția de procurori și-a însușit cu unanimitate de voturi raportul Inspecției Judiciare, prezentat astăzi, la o lună şi jumătate de la solicitarea CSM de verificare a 28 de dosare pentru care procurorii locali au dat ca soluţie neînceperea urmăririi penale (NUP) sau scoaterea lui Bercea de sub urmărire penală (SUP).

Concret, în 9 iulie, CSM a cerut Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova să strângă informaţii de la toate unităţile de parchet din judeţele Dolj, Olt şi Gorj, cu privire la dosarele deschise de-a lungul timpului lui Bercea Mondial şi soluţionate cu NUP şi SUP, pentru a se stabili dacă deciziile procurorilor care le-au instrumentat au fost corecte.

Soţia arestatului Ponea, şefa procurorilor orbi

Parchetul din Craiova este condus de Elisabeta Ponea, soţia fostului şef al IPJ Mehedinţi arestat preventiv odată cu baronul Adrian Duicu, pentru trafic de influenţă comis chiar din Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta.

Pe scurt, Duicu trăgea sforile ca să îl instaleze pe Ştefan Ponea şef în cadrul Poliţiei Române şi să o promoveze pe soţia acestuia şefă la DNA. La schimb, Ponea promisese să intervină la sora acestuia, şefă la Curtea de Apel Craiova, să-l scape pe Duicu de dosarele de incompatibilitate şi conflict de interese.

Elisabeta Ponea are o piatră de moară legată de Bercea: i-a luat în 2011 subalternului său dosarul pe care acesta îl instrumenta cu privire la fapte de evaziune fiscală comise de interlop şi din care în presă au apărut informaţii că este implicat şi fratele preşedintelui ţării, Mircea Băsescu.

Procurorului Iacobescu îi cam place să se joace cu focul

Cotidianul PUTEREA scrie însă că procurorul Eugen Iacobescu n-ar fi chiar uşă de biserică şi că i-ar cam plăcea “să se joace cu focul”.

“Martirul Iacobescu, scos la rampă de Antena 3 în scandalul Bercea Mondial vs Mircea Băsescu, şi-a început activitatea la Procuratura Locală Slatina pe 1 noiembrie 1975 iar în 2004 a fost exclus de CSM din magistratură, sub acuzaţia că şi-ar fi incendiat intenţionat apartamentul, pentru a încasa banii de la asigurări. În incendiu a murit intoxicată cu monoxid de carbon o femeie. Iacobescu a fost scos de sub urmărire penală şi găsit nevinovat de acuzaţia de omor prin imprudenţă şi a revenit pe post în 2006, după ce a contestat în instanţă hotărârea CSM”, scriu jurnaliştii de la PUTEREA.

Totodată, “Iacobescu a mai fost cercetat, începând cu 1992, pentru instigare la fals, fals şi uz de fals, înşelăciune, trafic cu aur, sustragerea de la plata datoriilor către stat”, precizează PUTEREA, la rubrica “Bursa zvonurilor”.

Aproape 9 ani în puşcărie, pentru tentativă de omor

Cele peste 120 de dosare penale deschise lui Bercea Mondial în ultimii 15 ani pentru infracţiuni economice, dar şi pentru agresiuni fizice – tâlhărie, tentativă de viol – au fost mătrăşite de procurorii din zona de acţiune a interlopului (Olt, Dolj şi Gorj).

Într-un singur dosar cu infracţiuni economice a fost condamnat definitiv interlopul analfabet. Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală, iar Bercea a fost condamnat, în 18 aprilie 2013, la 2 ani de închisoare cu executare.

La anul ar fi urmat să scape, dacă nepotul pe care l-a înjunghiat într-un bar, în toamna lui 2011, nu i-a fi făcut plângere penală – pe care şi-a retras-o ulterior.

Bercea a fost condamnat în acest al doilea dosar în data de 16 mai 2014, iar după aceea, când a văzut că va sta aproape 9 ani în închisoare, a urmat episodul cu Mircea Băsescu.

Magda SEVERIN

Sursă foto: PUTEREA

1 COMENTARIU

  1. Daca tot il verifica pe Bercea n-ar fi mai bine sa-l verifice intii de toate pe ” organul’ care l-a supravegheat cind bijbiia prin chestionar, sau pe” organul ” care-l urmarea cind semna pentru permis? Bercea este doar efectul! Cauza este coruptia imensa din “organul’ de politie, sa nu ne mai facem ca nu pricepem1

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.