Adio, suspendarea proceselor prin exceptia de neconstitutionalitate

 

Plenul Senatului a adoptat, marti, eliminarea suspendarii automate a proceselor in cazul invocarii exceptiei de neconstitutionalitate, astfel ca propunerea de modificare a Legii Curtii Constitutionale si a codurilor de procedura penala si civila a avut succes la vot, iar ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat ca adoptarea actului normativ va contribui substantial la scurtarea termenelor proceselor.

\”As vrea sa adaug ca un singur argument ca si aceasta modificare va contribui in mod substantial la fluidizarea procedurilor si scurtarea termenelor proceselor aflate pe rolul instantelor. Este vorba de inlaturarea suspendarii automate a proceselor in cazul invocarii exceptiei de neconstitutionalitate. Aceasta procedura a fost cauza amanarii si prelungirii termenelor de judecata timp de ani de zile, ceea ce evident nu este in favoarea justitiabililor si nici a sistemului judiciar\”, a spus Predoiu.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a Codului de procedura civila si a Codului de procedura penala a trecut de Camera Deputatilor prin adoptare tacita.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.