Adriana Ticau, raportor al PE pentru permise de conducere


 

Adriana Ticau, Vicepresedinta Comisiei de Transport si Turism din Parlamentul European (PE), a fost desemnata raportor al PE pentru modificarea Directivei 2006/126/CE in ceea ce priveste permisele de conducere care includ functiile unei cartele de conducator auto.

 

Propunerea de modificare a Directivei 2006/126/CE urmeaza propunerii de modificare a Regulamentului (CEE) nr. 3821/85 privind aparatura de inregistrare in transportul rutier („regulamentul privind tahograful”). Cele doua propuneri constituie un pachet legislativ care urmareste atat mai buna aplicare a normelor sociale in ceea ce priveste transportul rutier, cat si reducerea fraudelor si a sarcinii administrative, prin dezvoltarea aspectelor tehnice si sporirea eficientei tahografelor.

De la 19 ianuarie 2018, cartelele de conducator auto se integreaza in permisele de conducere si sunt eliberate, reinnoite, schimbate si inlocuite in conformitate cu dispozitiile Directivei 2006/126/CE privind permisele de conducere care includ functiile unei cartele de conducator auto.

„Incepand de la 19 ianuarie 2018, orice nou permis de conducere sau orice cartela de conducator auto noua va fi emis(a) ca document unic. Fuziunea ar reduce sarcina administrativa a conducatorilor auto, care nu ar mai fi nevoiti sa solicite si sa detina doua documente diferite”, subliniaza Adriana Ticau.

Modificarea directivei privind permisele de conducere este necesara pentru a organiza din punct de vedere juridic coexistenta celor doua functii fuzionate intr-un singur document, permisul de conducere avand functiile unei cartele de conducator auto.

Propunerea se refera doar la conducatorii auto profesionisti care trebuie sa respecte normele privind timpul de conducere si perioadele de odihna si sa utilizeze tahograful. (R.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.