Alt club dispare din Herastrau


 

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a inceput, luni, demolarea celei de a doua constructii ilegale de pe domeniul privat al fostului complex BTT din Parcul Herastrau, denumita “Le Gaga”, dupa ce in primavara a “ras” Clubul “Elements”. Operatiunea nu a putut fi realizata pana acum intrucat autoritatea locala s-a judecat cu proprietarul si a asteptat verdictul judecatorilor.

 

Rezolutia dosarului penal solutionat de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1, ramasa definitiva prin Sentinta Penala nr. 847 din 16.09.2011 a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, vizeaza dezafectarea constructiei edificata ilegal in incinta fostului complex BTT, in parcul Herastrau, pe spatiul verde adiacent aleii de acces auto a parcului, anunta primarul general Sorin Oprescu. “Le multumesc procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, Politiei Sectorului 1, cat si judecatorilor care au judecat acest caz si sper ca si celelalte plangeri facute de Primaria Municipiului Bucuresti pentru situatii similare sa fie solutionate in mod favorabil bucurestenilor. Decizia Parchetului, a judecatorilor si a Politiei ne-a ajutat sa punem in aplicare rezolutia prin care putem demola constructii ilegale din parcul Herastrau, chiar daca acestea sunt edificate pe teren proprietate privata. Dupa ce vor fi curatate urmele constructiilor amplasate ilegal pe aceasta suprafata, terenul va redeveni spatiu verde. Parcul Herastrau este monument istoric, iar eu voi veghea personal sa ramana asa”, a precizat edilul.

Oprescu a mai mentionat ca inspectorii Primariei Capitalei au sanctionat inca din anul 2009 societatea comerciala care a executat lucrari de construire fara autorizatie, pe spatiul verde, in zona respectiva. Mai mult, reprezentantii municipalitatii au dispus sistarea lucrarilor si intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de construire, in caz contrar ei urmand sa-si desfiinteze lucrarile executate si sa aduca terenul la starea initiala. La verificarile ulterioare, inspectorii PMB au constatat ca proprietarul nu s-a conformat masurilor dispuse, fapta constituind infractiune in baza prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea constructiilor. Acum, proprietarul va fi nevoit sa suporte si cheltuielile de demolare executate de Primarie.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.