Alte doua linii preorasenesti desfiintate din lipsa de fonduri: 408 si 428, spre Domnesti

 

Liniile preorasenesti de autobuze 408 si 428 vor fi desfiintate, din 14 ianuarie, in urma solicitarii Primariei Comunei Domnesti catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti, motivul fiind lipsa banilor. Reamintim ca, din aceeasi cauza, la 1 ianuarie a fost sistata si circulatia autobuzelor Regiei pe linia 406 Lujerului – Chiajna.

“Suspendarea serviciului de transport public intre Bucuresti si Comuna Domnesti este cauzata de lipsa fondurilor si a imposibilitatii sustinerii financiare a acestei activitati. Activitatea de transport public pe liniile preorasenesti dintre Municipiul Bucuresti si localitatile din Judetul Ilfov poate fi asigurata numai la solicitarea primariilor care incheie contract cu RATB, prin care isi asuma responsabilitatea sustinerii serviciilor prestate de Regie pentru locuitorii comunei si onorarii obligatiilor de plata revenite prin contract”, anunta directorul general al Regiei, Adrian Crit.

Reamintim ca, dupa desfiintarea transportului preorasenesc de calatori la 15 iunie 2010, cauzata de datoriile acumulate de autoritatile locale ilfovene catre Regie, din toamna anului trecut au fost reluate cursele pe 6 trasee – Chiajna, Chitila, Domnesti, Teghes, Mogosoaia si Dragomiresti, urmand sa fie reinfiintate si restul pana la 52. Iata insa ca deja doua dintre primarii se vad in imposibilitatea de a mai aloca bani din buget pentru transportul public al cetatenilor, criza economica fiind din nou “vinovatul” numarul unu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.