Antifraudă: 3 firme de ridesharing s-au sustras obligaţiilor fiscale

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au descoperit că trei firme de ridesharing din Bucureşti şi Constanţa s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la peste 52 de milioane de lei. Vor fi sesizate organele de urmărire penală, în vederea recuperării prejudiciului.

Precizările DGAF:

„Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul prestării serviciilor direct către populaţie, precum şi în alte domenii economice în care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituţiei pe baza informaţiilor deţinute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Astfel, în cazul a trei operatori economici din Bucureşti şi Constanţa care activează pe piaţa de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele şi taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum şi taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariaţi.

Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii de combustibili susceptibile a fi fictive. În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Acţiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF le recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obţinute din activităţile desfăşurate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.