ARR Argeş: Microbuzul implicat în accidentul din Ungaria are în mod normal 18 locuri

Microbuzul implicat in accidentul din Ungaria are in mod normal 18 locuri, fiind posibil ca proprietarul sa fi renuntat in mod deliberat la cateva banchete, pentru ca autovehiculul sa fie incadrat la 8 plus 1 locuri, pentru a nu fi necesara licenta de transport, a declarat, marti, seful ARR Arges.

“Aceasta masina implicata in accident nu este inregistrata la Autoritatea Rutiera Romana (ARR), deci avea trecut in talon ca poate transporta maxim 8 persoane plus soferul. E greu de spus ce s-a intamplat in acest caz: fie masina a fost supusa unui act de piraterie, in sensul ca i s-au montat scaune suplimentare dupa ce a trecut prin RAR, fie este genul de masina cu mai multe locuri si cineva a renuntat deliberat la cateva banchete pentru a nu necesita obtinerea unei licente de transport. De regula, Mercedesul Sprinter are 18 locuri si nu este exclus ca proprietarul sau altcineva sa fi declarat ca transporta 8 persoane si ca restul de locuri ar fi destinate bagajelor”, a precizat Georgiu Gingaras, seful ARR Arges.

Vecinii proprietarului microbuzului spun ca tanarul de 29 de ani facea curse regulate in strainatate. “Cu asta se ocupa, face curse in strainatate si se duce destul de des. Mergea impreuna cu tatal sau si cu un cumnat, cred ca si acum a fost la fel. Are doua masini cu care mergea, microbuzul implicat in accident si inca unul”, a declarat un vecin.

Duminica noapte au murit intr-un tragic accident 14 persoane, intre care 4 femei, 7 barbati si 3 copii, dupa ce un microbuz a fost lovit frontal de un autotren pe autostrada M43, in Ungaria. TIR-ul, care transporta lemn din Arad catre Germania, a derapat de pe banda sa de mers dupa o curba, a rupt bara care desparte cele doua sensuri de mers, s-a rasturnat si a intrat in coliziune frontala cu microbuzul care venea din sens opus.

Soferul TIR-ului avea enterocolita

Soferul TIR-ului, in varsta de 31 de ani, fusese la Urgenta inainte cu 36 de ore de accident, dar a refuzat internarea, desi suferea de enterocolita. Medicii i-au recomandat aradeanului sa ia cateva zile de repaus si sa mearga la medicul de familie pentru supraveghere. In afara de tratamentul cu antibiotice, barbatului i s-a prescris si un ativomitiv care poate da stari de somnolenta, insa medicii afirma ca si boala de care suferea ii putea afecta reactiile la volan.

Politistii aradeni au fost la Spitalul Judetean Arad pentru a fotografia fisa medicala a barbatului, informatiile urmand sa fie transmise anchetatorilor ungari. Politia din Csongrad a comunicat ca soferul TIR-ului a fost plasat in stare de arest, desi ramane in spital, iar politia a inceput cercetarea penala a acestuia.

TIR-ul implicat in accident este detinut de o firma de transport din municipiul Arad, ai carei patroni sunt un fost politist de frontiera condamnat pentru ucidere din culpa si mama acestuia. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.