ARR controleaza decontarea abonamentelor pentru elevi

 

 

Autoritatea Rutiera Romana (ARR) continua actiunile de control la sediul operatorilor de transport rutier persoane prin servicii regulate si servicii regulate speciale care au emis, in perioada 2009 – 2011, bilete si abonamente elevilor, pentru decontarea de catre unitatile de invatamant preuniversitar de stat. Actiunile se desfasoara in baza unui ordin emis in acest sens de ministrul Transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu.

 

In perioada 4-7 iulie, inspectiile au vizat sediile unui numar de 717 operatori de transport rutier de persoane. “In urma verificarilor, s-a constatat ca nu au fost inregistrate cazuri in care operatorii de transport sa nu indeplineasca conditiile care au stat la eliberarea licentelor de traseu. In 85% din cazuri nu au existat diferente de pret intre abonamentele eliberate la elevi si cele eliberate altor categorii de calatori. In 15% din cazuri, pretul unui abonament eliberat la elev a fost mai mic decat cel al unui abonament eliberat la alte categorii de calatori. In 45% din cazuri, operatorii de transport persoane au tarife mai mici decat cele prezentate ca fiind decontate, iar in 35% din cazuri decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi nu a fost facuta conform prevederilor art. 84, alin 3 din Legea educatiei nationale nr. 1/2001”, se arata intr-un comunicat al ARR.

 

Actiuni comune cu Serviciul de Investigare a Fraudelor si Garda Finaciara 

In urma celor constatate, ARR va dispune inspectorilor din agentiile teritoriale ca, permanent, in cadrul controalelor efectuate la sediul operatorilor de transport persoane pentru verificarea activitatii de transport desfasurate, sa urmareasca modul in care se emit biletele si abonamentele catre elevi. Autoritatea Rutiera anunta ca, in cadrul actiunilor sale, va colabora cu Serviciul de Investigare a Fraudelor si cu Garda Finaciara, institutii care au posibilitatea de a controla si de a aplica masuri de sanctionare in ceea ce priveste activitatea ilegala din domeniul transporturilor.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.