Astaldi mai are 7 zile pana la rezilierea contractului pentru DN79 Arad – Oradea

 

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, i-a avertizat, sambata, pe reprezentantii firmei italiene Astaldi, ca sunt in pericol de reziliere a contractului privind reabilitarea Drumului National 79 Arad – Oradea, din cauza intarzierilor in executarea lucrarii.

 

\”Aveti la dispozitie o saptamana sa puneti la punct graficul de lucrari si sa intrati in termenele contractuale. Pentru ca nu este primul contract in care sunteti in intarziere, bani sunt – nu aveti nicio justificare, nu ma impresioneaza faptul ca atunci cand ati stiut ca vine ministrul pe teren ati umplut drumurile de oameni, de masini si asa mai departe. In urma cu o saptamana colegii de la CNADNR au fost aici si, timp de o saptamana, nu au gasit aproape pe nimeni pe santier. Vreti sa lucrati, sunteti bineveniti sa lucrati, in termenele contractuale. Nu vreti sa lucrati, va rugam sa luati nota ca nu mai suntem dispusi sa facem nici un fel de rabat de la nici o regula. Drumul arata cum arata, din 2009 si pana in 2011 sunt doi ani, in care nu s-a intamplat nimic”, i-a spus Boagiu reprezentantului firmei italiene.

Anca Boagiu a inspectat sambata lucrarile de la DN79 Arad-Oradea, insotita de Daniela Draghia, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), care a precizat ca acest contract de reabilitare a infrastructurii a fost semnat in anul 2009 si, potrivit prevederilor contractuale, lucrarile ar fi trebuit finalizate in 2011.

 

Daca vreti sa ma mut pe santier, ma mut”

Ministrul Transporturilor a mai reprosat firmei italiene ca a \”incalcit\” toate lucrarile pe care le are in Romania. \”Ori le duceti la bun-sfarsit conform contractelor, ori renuntati sa veniti toata ziua cu diverse solicitari. (…) Daca vreti sa ma mut pe santier, eu ma pot muta fara nicio problema. Dar aveti niste contracte in care scrie clar ce trebuie sa faceti. Rugamintea mea este sa va tineti de clauzele contractuale. Daca nu, reziliem contractul si asta e”, a precizat Boagiu. Ea a atras atentia si firmei de consultanta WSP ca trebuie reprezinte interesele ministerului in contractul cu Astaldi.

Reprezentantii firmei Astaldi au motivat intarzierile prin necesitatea schimbarii solutiei tehnice, insa au promis ca anul acesta carosabilul va fi gata in cea mai mare parte. Firma Astaldi S.p.a. a castigat licitatia pentru reabilitarea DN79 Arad – Oradea, in valoare de 70 de milioane de euro, iar lucrarile, incepute in 2010, ar fi trebuit finalizate anul acesta. Lucrarile treneaza, fiind executate de firme romanesti, subcontractoare, iar carosabilul este in buna parte plin de denivelari si de gropi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.