Atentie la nervi in trafic: Un barbat a murit batut de alt sofer

Un batran din Curtea de Arges a murit, marti, dupa ce a fost batut de un alt sofer care nu putea sa-si continue drumul din cauza ca primul ii blocase calea cu masina.

Din primele cercetari rezulta ca barbatul in varsta de 67 de ani stationa pe o strada din municipiul Curtea de Arges, blocand partial un sens de mers si a refuzat sa mute autoturismul, in ciuda semnalelor luminoase facute de soferul unei alte masini, aflat in spatele sau. Potrivit declaratiilor martorilor, intre cei doi conducatori auto a izbucnit o altercatie, in timpul careia batranul a fost lovit cu pumnii. Agresorul a fost imobilizat de cateva persoane care il insoteau, iar victima a urcat in masina si a plecat.

Pe drum, batranul batut s-a intalnit cu un echipaj al Politiei si, in timp ce le relata organelor de ordine ce i s-a intamplat, i s-a facut rau, a fost transportat la spita, dar in scurt timp a decedat. \”Decesul s-a produs din cauza instalarii unui edem pulmonar masiv, pe fondul unei suferinte cardiace. Au rezultat semne de violenta pe cadavru, provocate prin lovire cu sau de un corp dur. Daca victima ar fi trait, leziunile ar fi necesitat sase-sapte zile de ingrijiri medicale\”, a declarat seful Serviciului de Medicina Legala Arges, dr. Dan Manu. Medicii legisti urmeaza sa faca analize suplimentare pentru a stabili cu exactitate daca decesul victimei s-a produs ca urmare a loviturilor primite.

Potrivit procurorului Alexandru Petre de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arges, care se ocupa de caz, agresorul, un barbat de 32 de ani, are calitatea de invinuit in dosar, dar deocamdata nu pot fi luate impotriva lui masuri preventive, fiind necesare investigatii suplimentare. \”Exista patru martori oculari care au asistat la incident si vor fi audiati. (…) Urmeaza sa solicitam de la medicul de familie dosarul medical al victimei, pentru a vedea daca suferea de afectiuni cronice\”, a declarat procurorul Alexandru Petre. Agresorul, care in momentul producerii incidentului se afla sub influenta alcoolului, este audiat de procurori, iar in functie de concluziile finale ale medicilor legisti poate fi acuzat de lovituri cauzatoare de moarte.

Un incident similar s-a produs in luna mai, la Craiova, cand un barbat de 62 de ani a murit dupa ce a fost batut pe trecerea de pietoni de un sofer deranjat ca aceasta traversa strada prea incet.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.