Atentie, transportatori! Amenzi pentru lipsa cauciucurilor de iarna

 

De la 1 noiembrie, transportatorii de marfa si de persoane care pornesc la drum fara a avea masinile echipate cu anvelope de iarna vor fi amendati, in caz ca derapeaza si blocheaza soselele, si li se vor percepe taxe mai mari pentru tractarea de urgenta, precum si penalitati pentru timpul in care i-au blocat si pe altii. Ministerul Transporturilor a pregatit un act normativ in acest sens, care ar putea fi extins si asupra soferilor de autoturisme personale.

\”Transportatorii de marfa si de persoane vor fi obligati sa aiba anvelope de iarna. In caz contrar vor plati tractarea si amenda in cazul in care vor ramane inzapeziti\”, a anuntat Andrei Cristian, director siguranta rutiera din cadrul CNADNR. In acest fel, drumarii spera sa nu mai fie invinovatiti ca nu deszapezesc la timp sau in mod eficient soselele nationale. Totodata, isi iau o marja de siguranta in privinta celor ramasi cu masina personala inzapeziti din cauza ca nu au masinile echipate corespunzator pentru iarna. De cele mai multe ori, blocajele de pe drumurile nationale sunt provocate de deraparea cate unui tir sau camion, iar coloanele de masini se formeaza in mod inevitabil.

Operatorii privati sunt, insa, nemultumiti de noile prevederi, pe motiv ca echiparea completa a unui camion mare cu anvelope de iarna ajunge la 30.000 de lei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.