Autocamion cu tigari de contrabanda, “prins” in Vama Bechet


 

Vamesii craioveni si politistii de frontiera de la Bechet au descoperit peste 150.000 de pachete de tigari netimbrate, ascunse intr-un autocamion inmatriculat in Polonia, ce transporta cafea din Grecia in Polonia, informeaza, miercuri, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV). Tigarile erau ascunse in cutii metalice, identice cu cele de cafea.

 

Soferul polonez a prezentat documentele de insotire a marfii, din care rezulta ca transporta din Atena catre Letonia 8.918 cutii cu cafea boabe, ambalata in cutii metalice, cu greutatea de aproximativ 17 tone. Inspectorii vamali de la Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova au avut suspiciuni in privinta continutului cutiilor metalice, astfel ca le-au luat la puricat. Au descoperit in spatele cutiilor cu cafea boabe alte cutii metalice, identice, in care erau ascunse pachete de tigari netimbrate marca Business Royals. Cutiile erau completate cu boabe de porumb, pentru a atinge greutatea celor originale.

Autocamionul a fost confiscat si dus in Vama Craiova, unde se va inventaria intreaga cantitate de tigari. Politistii de frontiera vor intocmi cetateanului in cauza acte premergatoare pentru savarsirea infractiunii de “contrabanda in forma calificata” si prezentarea catre autoritatea vamala a unor acte nereale si detinerea de produse accizabile supuse marcarii fara a fi marcate peste limita a 10.000 de tigarete, conform Codului fiscal.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.