Autostrada Cernavoda-Medgidia, asaltata de constructori

 

Opt firme si asocieri de constructori (in total 16 societati) au depus oferte la licitatia pentru proiectarea si executia tronsonului de autostrada Cernavoda-Medgidia, de 20,49 km, anunta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania. Este portiunea pentru care ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a reziliat in aceasta primavara contractul cu firma franceza Colas, care a taraganat inceperea lucrarilor.

 

“La tronsonul Cernavoda – Medgidia nu ne poticnim. Am o veste buna, aceea ca astazi (vineri, n. red.) au fost deschise ofertele. Asa cum v-am promis, am lansat licitatia, s-au deschis ofertele, si o sa ma uit un pic pe biletelul meu, pentru ca tocmai am intrebat acasa, nu am voie sa dau public toate cifrele, dar pot sa va spun ca decizia de a rezilia contractul cu COLAS a fost una foarte buna. Cifrele cu care au venit la licitatie ofertantii astazi sunt chiar si la jumatate din ceea ce COLAS isi permitea sa ne ceara pe lucrarea de pe care l-am invitat sa plece, Cifra pe care ne-o cerea este chiar mai mare decat cea mai scumpa oferta care a fost depusa la noua licitatie. Deci a fost o decizie buna, o decizie care va aduce economii pe acest tronson. Ne-am incadrat in standardele de cost. Da, aici, in medie, avem 5,2 – 5,5 milioane de euro/kilometru. Deci tot ceea ce ne-am propus a fost atins, ceea ce inseamna ca se poate”, a precizat Boagiu, la inaugurarea tronsonului Medgidia – Constanta al Autostrazii A2.

Iata care sunt ofertantii pentru Cernavoda-Medgidia:

1. Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL

2. Asocierea Vega 93 SRL – Selina SRL – Arcada Company SA – Consitrans SRL

3. Asocierea Astaldi – Max Boegl Cernavoda

4. Asocierea Tehnologica Radion SRL – Lena Engenharia e Construcoes SA – Pro Cons XXI SRL – Via Design SRL

5. Monteadriano Engenharia e Construcao SA

6. Asocierea FCC Construccion – Delta ACM

7. Aktor SA

8. Asocierea OHL ZS AS – Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA

Rezultatul licitatiei va fi anuntat la data de 22 august. Valoarea estimata a contractului este de 726,212,278.82 lei, fara TVA. Proiectarea va dura 3 luni, executia 12 luni, iar perioada de garantie este de 24 de luni. Finantarea va fi asigurata de la Banca Europeana de Investitii, din fonduri de Coeziune de la Comisia Europeana, si de la bugetul de stat.

Magda SEVERIN

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.